BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Türköne'den Erdoğan'a tarihi hatırlatma

Erdoğan'ın "Senin aldığın ilim buysa biz batmışız" diye miting meydanlarından yüklendiği Türköne'den yanıt gecikmedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "17 Aralık süreci, AK Parti'nin kapatılmasını gerektirecek kadar ciddi bir problem" diyen Zaman Gazetesi Yazarı Mümtaz'er Türköne'ye isim vermeden "derin yapının ajanı" demesi ve  "Senin aldığın ilim buysa biz batmışız" diye miting meydanlarından yüklenmesine yanıt gecikmedi.

Mümtaz'er Türköne, Başbakan Erdoğan'a Samanyolu Haber'de cevap verdi. Türköne, "Başbakan benim Prof'luğuma laf ediyor ama..." dedi ve AK Parti ile ilgili bilinmeyen bir kişisel durumu açıkladı.

İşte Türköne'nin söyledikleri:

AK PARTİYİ SAVUNAN METNİ BEN YAZDIM

"2008 yılında Yargıtay Başsavcısı kapatma davası açtığında Anayasa Mahkemesi'nde, AK Parti'nin savunma metninin bir bölümünü ben yazdım. O savunmanın bir bölümünün müellifi benim. Laiklik, laiklik tanımı, laikliğin felsefi anlamı, arka planı ile ilgili bir bölümdü. Ben AK Parti'yi savunanlardan biriydim yani. Kaalem, ve kalemen. Söz ve kalem ile...

BAŞBAKANIN BENİM AKADEMİK KİMLİĞİMİ SORGULAMA HAKKI YOK

Başbakan benim profesörlüğümü sorguluyor, akademik niteliklerimi, akademik ehliyetimi sorguluyor. Fakat ben o akademik ehliyet ile 2008'de AK Parti'nin savunmasına bölüm yazmış adamım. Başbakan'ın böyle bir şey yapmaya hakkı yok."