BIST 10.253
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.403,74
HABER /  SPOR

Nizametttin Almanya dedi

19 yaşındaki gurbetçi oyuncu Nizamettin Çalışkan Almanya milli takımını seçti.

Abone ol

Sezon başında Vestel Manisaspor’a Almanya’nın BV Borussia Dortmund takımından transfer edilen 19 yaşındaki gurbetçi oyuncu Nizamettin Çalışkan, Almanya’da önce Alman vatandaşı oldu, daha sonra da Almanya Ümit Milli Takım kadrosuna alındı.

Nizamettin Çalışkan’ın menejeri Turgay Hardal, Manisa’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Nizamettin’in, Sakaryaspor maçı sonrasında iznini kullanmak üzere gittiği Almanya’da, Almanya Milli Takımı’ndan gelen resmi öneriyi kabul ettiğini bildirdi.

Nizamettin’in, Almanya hükümetine başvurarak Alman vatandaşlığını istediğini ve bunun da kabul edildiğini anlatan Hardal, şöyle konuştu:
"Nizamettin’e Almanya Milli Takımı için defalarca teklif götürülmüştü. Kendisi öncelikle Türkiye’de ay-yıldızlı formayı giymek istediğini söylüyordu. Fakat bu süre içinde milli takım Yöneticilerinden hiçbir yanıt gelmeyince, Almanya Futbol Federasyonu’nun ümit milli takımlarında oynama teklifini kabul ettik.

Kasım ayından itibaren Nizamettin, Almanya Ümit Milli Takımı forması altında milli maçlarına çıkacak. Nizamettin’in, Vestel Manisaspor ile 3 yıllık sözleşmesi bulunuyor. Kurallara göre çifte vatandaş olan futbolcular, 21 yaşına kadar bağlı bulunduğu kulüplerde yabancı statüsünün dışında oynayabilecekler.Vestel Manisaspor, 6 yabancı oyuncu imkanından mahrum kalmayacaktır. Keşke ay-yıldızlı milli formayı giyme şansı olsaydı. Bu durum, Nizamettin’in içinde bir uhte olarak kalacaktır." Almanya Ümit Milli Takımı’da futbol oynayacak olan Nizamettin Çalışkan’ı Avrupa’nın birçok kulübünün de istediklerini ifade eden Hardal, bu kulüpler arasında İspanya’nın Real Betis Sevilla ile eski takımı BV Borussia Dortmund’un da bulunduğunu sözlerine ekledi.