BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,18
ALTIN 2.451,01
HABER /  EKONOMİ

Nintendo üretimi artırdı

Nintendo, 18 ayda 21 milyon adet satan DS konsolunun üretimini artırma kararı aldı.

Abone ol

Nintendo, 18 ayda 21 milyon adet satan DS konsoluna olan yoğun ilgiden dolayı, 2006 yılında konsoldan 1 milyon adet ve konsol oyunlarından 5 milyon adet daha fazla üretecek.

Oyun piyasasında çığır açan yaratıcı konsol ve oyunların üreticisi Nintendo"nun DS konsolu, piyasaya çıktığı ilk günden itibaren 18 ay içinde, tüm dünyada toplam 21 milyon 270 bin adet sattı. Rekor satış rakamı tüm dünyada her dakika 30 kişinin DS sahibi olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda her iki saniyede 1 DS satıldığı anlamına da geliyor.

Nintendo; DS ve gelişmiş versiyonu DS Lite"e olan yoğun talebi karşılamak amacıyla 2006"da planladığı üretim rakamını 16 milyondan 17"ye çıkardı. Bu, Nintendo"nun 1 milyon adet daha fazla oyun konsolu üreteceği anlamına geliyor. Nintendo, bununla paralel olarak Nintendogs ve Süper Mario Bros. gibi DS oyunlarının üretim adedini de 70 milyondan 75"e çıkardı.

DS"in en eğlenceli oyunlardan biri Super Mario Bros."un yeni versiyonu ise, ABD"de ilk raflara çıktığı 15 Mayıs günü tükendi. O günden bu yana oyun, ABD"de yarım milyonun üzerinde, Japonya"da 1.25 milyon adedin üzerinde satarak dünyada en çok satan oyunlar listesinin zirvesinde yer aldı.

Dokunmak Nintendo DS"in en büyük eğlencesi!
• "Dual Screen": Adı üstünde biri dokunmatik iki ekran.
• Kablosuz iletişim ve ses tanıma özellikleri.
• Üzerinde bulunan sabit mikrofonu ve ses tanıma yazılımı sayesinde oyunlarda karakterlere sesli komut veriliyor.
• Kablosuz olarak 25 metre içerisinde 8 kişiyle birlikte oyun oynanabiliyor.
• Bilgisayara takılan bir Wi-Fi adaptörü ile Nintendo DS"i İnternete bağlayıp tüm dünyadan birçok oyuncuyla ücretsiz olarak oyun oynanabiliyor.
• 550 farklı Game Boy Advance oyunları ile uyumlu.
• En popüler oyunlar: Evcil köpek simülasyonu Nintendogs, beyin egzersizi Brain Training, yarış oyunları Mario Kart DS ve Süper Mario 64 DS.