BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,03
ALTIN 2.441,87
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana sivil silahlanma sorgusu

Maganda kurşunlarıyla ölümlerin arttığını savunan CHP Erdoğan'a hesap sordu.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a, ''sivillerin ateşli silahlar bulundurmasını ve kullanmasını tamamıyla yasaklama yönünde bir adım atmayı düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, son günlerde maganda kurşunlarıyla ölümlerin hızla arttığını vurguladı. Kepenek ayrıca, son günlerde kimi basın yayın organlarında kuru sıkı olarak adlandırılan silahlara özgü, özendirici ve övgü dolu ifadeleri esas alan reklam ve ödüllendirmelerin yayınlandığı kaydetti.

Konuyla ilgili olarak 28 temmuz 2003'te Meclis araştırması önergesi verdiğini, 1 eylül 2005'te ise 'sivil silahsızlanma' çağrısı yaptığını belirten Kepenek, önergesinde ayrıca şu sorulara yer verdi: * ''Hükümet olarak söz konusu silahların basın yayın organlarında kampanyalar yapılarak satışının sağlanmasını doğru buluyor musunuz? * "Bu silahların serbestçe satılmaması için hükümet olarak ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?" * "Sivillerin ateşli silahlar bulundurmasını ve kullanmasını tamamıyla yasaklama yönünde bir adım atmayı düşünüyor musunuz?" * "Bu konuda verdiğim 28 Temmuz 2003 tarihli Meclis Araştırma önergemin Meclis gündemine alınması amacıyla hükümetçe bir girişiminiz olacak mı?''