BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Nijerya'nın kuzeydoğusunda çatışma

Nijerya ordusu, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Damaturu şehrinde İslamcı Boko Haram örgütü ile yaşanan çatışmada 30 militanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Abone ol

Nijerya ordusu, ülkenin kuzeydoğusunda İslamcı Boko Haram örgütü ile yaşanan çatışmada 30 militanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ordu sözcüsü Eli Lazarus, Damaturu şehrinde yaşanan çatışmanın birkaç saat sürdüğünü ve 10 kişinin de gözaltına alındığını söyledi.

Yapılan açıklamada, öldürülen militanlar arasında "tek gözlü Bakaka" olarak bilinen üst düzey bir komutanın da bulunduğunu belirtildi.

Boko Haram, hükümeti devirmeyi ve Nijerya'da Şeriat hukuku getirmeyi amaçlıyor.

Örgütün, 2010 yılından bu yana Nijerya'nın merkezinde ve kuzeyinde düzenlediği saldırılarda 1,400 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Ordu tarafından yapılan açıklamada "tek gözlü Bakaka"nın Boko Haram'ın Damaturu sorumlusu olduğu belirtildi.

BBC'nin Nijerya muhabiri Will Ross, bu bilginin bağımsız kaynaklarca doğrulanmasının mümkün olmadığını söylüyor.

Daha önce polis tarafından yapılan açıklamada 30 değil dört militanın öldürüldüğü söylenmişti.

Nijerya ordusu, yoğun çatışmaların yaşandığı Yobe eyaletinde bulunan Damaturu şehrinde İslamcı militanlara karşı büyük başarı elde ettiğini açıklamıştı.

Ancak insan hakları grupları Nijerya'nın kuzeyinde yapılan operasyonlar sırasında çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiğini ve saldırıların ayrım gözetmeksizin yapıldığını söylüyor.

Nijerya ordusu Eylül ayında Damaturu'da yaşanan çatışmalar sırasında 35 Boko Haram militanını öldürdüğünü söyledi. Bölgede çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.