BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  GÜNCEL

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail tarafından Gazze'nin güneyine yapılan bir hava saldırısı sonucunda iki Filistinli militanın ve birçok sivilin yaralandığı bildirildi.

Abone ol

İsrail tarafından Gazze'nin güneyine yapılan bir hava saldırısı sonucunda iki Filistinli militanın ve birçok sivilin yaralandığı bildirildi.

İsrailli yetkililer, saldırının, Haziran ayında Mısır'dan yapılan ve bir İsraillinin hayatını kaybettiği saldırı ile bağlantısı olduğu düşünülen bir grup militanı hedeflediğini söyledi.

Filistinli kaynakların AFP haber ajansına verdiği bilgiye göre saldırı Gazze'nin Refah bölgesinde gerçekleşti.

Alınan haberlere göre o sırada yoldan geçen birkaç sivil de yaralananlar arasında.

Yaralananların ikisinin çocuk olduğu belirtiliyor.

Gazzeli bir sağlık görevlisi, saldırının, hedeflenen iki kişi Refah'ın yoğun bir bölgesinde motorsiklet ile seyahat halinde iken yapıldığını söyledi.

İsrail Savunma Güçleri yaptığı açıklamada, 18 Haziran ayında yapılan saldırı ile bağlantısı olan Küresel Cihad adlı örgütü ve örgütün üst düzey yetkilisi olduğu iddia edilen Talat Halil Carbi'yi hedeflediklerini söyledi.

Haziran ayında Mısır'ın Sina yarımadasından gelen silahlı bir grubun inşaat işçilerinin bulunduğu bir konvoya saldırması sonucunda bir kişi hayatını kaybetmiş bir kişi de yaralanmıştı.

Filistinli sağlık görevlilerinin AFP haber ajansına verdiği bilgiye göre Talat Halil Carbi saldırı sonucunda iki bacağını da kaybetti.

İsrail tarafından yapılan açıklamada ikinci militanın Abdullah Muhammed Hasan Makavi olduğu belirtildi.