BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,98
HABER /  DÜNYA

Chavez takdiri halka bıraktı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, devlet başkanlığı seçiminin sonucu ne olursa olsun kabul edeceğini açıkladı.

Abone ol

Chavez (58), başkent Caracas'ın batısındaki 23 de Enero Mahallesi'ndeki okulda oy kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bugünün demokrasi ve barış günü'' olduğunu belirterek, ''oy farkı bir de olsa 3 milyon da olsa'' sonuçları kabul edeceğini ifade etti.

13 yıllık iktidarı sonrasında rakibi Demokratik Birlik Koalisyonu'nun adayı Henrique Capriles karşısında yenilgiye uğraması durumunda ne yapacağı sorulan Chavez, halkın kararına saygı duyacağını vurguladı.

Venezuela bayrağını simgeleyen mavi ceketli, kırmızı tişörtlü Chavez, oy kullandığı okulun önündeki kalabalığı selamlayarak, ''Ciddi, aklı başında kişileriz. Ulusun isteğine saygı duyacağız'' dedi.

Seçim sürecinin iyi gittiğini belirten Chavez, ''Kuyrukta pek çok kişi bekliyor. Tanrı'ya şükür hava güneşli ve güzel. Pek çok kişi oy kullanmak istiyor ve bu çok iyi'' diye konuştu.

RAKİP CAPRİLES

Caracas'ın doğusundaki Mercedes Mahallesi'nde oy kullanan Chavez'in rakibi Capriles (40) de halkın tercihine saygı duyacağını söyledi.

''Kazanmayı bilmek için kaybetmek gerek'' diyen Capriles, ''Venezuela 7 Ekim'i kazanacak'' diye konuştu.

Capriles, seçime katılımın fazla olması nedeniyle seçmenlerden sabırlı olmalarını istedi.

Henrique Capriles sonuçlar açıklanmaya başlar başlamaz arayacağı ilk kişinin Chavez olacağını da vurguladı.

Capriles, ''hiçbir seçimi kaybetmediğini'' belirterek, şans getiren ayakkabılarını giydiğini söyledi ve kahverengi süet ayakkabılarını gazetecilere gösterdi.