BIST 10.291
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de bilanço giderek ağırlaşıyor

Suriye'de ordunun düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısı açıklandı.

Abone ol

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 129'a yükseldiği bildirildi.

Merkezi Londra'da olan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, güvenlik güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'da 55, Halep'te 24, Humus'ta 19, Hama ve Deyru'z Zor'da 10'ar, İdlib kentinde 6, Dera'da 3 ve Lazkiye'de 2 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 129'a çıktığını duyurdu.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Humus kentinde nizami birliklere karşı ilerleme kaydederek, şehirde birçok askeri noktanın yanı sıra füze birliğini ele geçirdiğini ileri süren Şam Haber Ağı (SNN), ÖSO'nun kentin birçok semtinde Esed birlikleriyle girdiği çatışmalarda zayiat verdirdiğini ve Kuseyir bölgesinde ÖSO'ya bağlı Faruk Tugayı'nın 5 tankını imha ettiğini aktardı.

SNN, ordunun Humus'ta muhaliflerin yoğun olduğu bölgeleri helikopterlerle ve savaş uçaklarıyla bombalamaya başladığını, kentin birçok bölgesinde patlama seslerinin yükseldiğini kaydetti.

ÇOK SAYIDA ASKER ÖLDÜ

Başkent Şam'ın Aseli ve Kadem bölgelerinde iki ordu birlikleri arasında yoğun çatışmaların meydana geldiğini belirten SNN, başkentte ÖSO'ya ait birliklerin Berze semtinde bir askeri otobüse saldırdığını, saldırıda çok sayıda askerin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Silahlı muhaliflerin Şam'ın Doğu Guta bölgesinde 55. Tugay'a bağlı bir askeri birliğe saldırarak çok sayıda askeri öldürdüğünü ve esir aldığını ifade eden SNN, saldırıda çok sayıda askeri aracın yanı sıra iki tankı da imha ettiğini açıkladı.

Şam Haber Ağı, ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te de iki ordu arasında sokak çatışmalarının yaşandığını ve muhalif birliklerin şehirde onlarca askeri noktaya saldırılar düzenleyerek nizami birlikleri geri püskürtüğünü iddia etti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Şam'ın banliyöleri ile Hama, Humus, Halep, Dera ve Halep'te gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve çok sayıda kişiyi de silahlarıyla birlikte gözaltına aldığını duyurdu.

Ajans, başkent Şam'ın Halid bin Velid Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda bir polisin yaşamını yitirdiğini ve birkaç kişinin de yaralandığını aktardı.