BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Yola bomba atıp kaçtılar

Beyoğlu ve Şişli'nin ara sokaklarında korsan eylem yapan maskeli bir grup saldırgan, Dolapdere Caddesi'ne el yapımı bomba attı

Abone ol

Bombanın patlamaması olası bir faciayı önledi. Bomba imha uzmanları, cam şişe içine yerleştirilmiş ve etrafı koli bandı ile sarılmış bombayı inceledikten sonra kriminal laboratuara götürdü.

Hacıahmet Mahallesi'nde toplanan maskeli eylemci grubu ara sokaklarda yürüyüş düzenledi. Slogan atarak yürümeye devam eden grup ara sokaklardaki araçlara molotof atarak zarar verdi. Bazı araçlarda yangın çıktı. Bazı araçların ise camları kırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

ARAÇLARIN GEÇTİĞİ YOLA ATTILAR

Dolapdere Caddesi'ne çıkan korsan eylemciler araçların geçtiği yola molotof attı. Caddede küçük çaplı yangın çıkaran grup daha sonra beraberinde getirdiği el yapımı bombayı caddeye fırlattı. Şans esere bomba patlamadı. Bombayı fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi. Asayiş polisleri ise çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Önce Dolapdere Caddesi Kasımpaşa istikametinde yol trafiğe tamamen kapatıldı. Olay yerine bomba imha uzmanları çağırıldı. Polisler bu sırada vatandaşları bombanın bulunduğu yerden uzaklaştırmaya çalıştı. Bomba imha uzmanı özel kıyafetini giydikten sonra etrafı koli bandı ile kapatılmış şişeyi inceledi. Şişeyi açan polis içindeki patlayıcı içerikli malzemeleri delil torbasına koydu. Olay yerine yapılan titiz incelemenin ardından patlayıcı içerikli madde emniyete götürüldü.

Polis ekipleri, kaçan eylemcileri yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.