BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde huzur ve güvenliğe yelken açıyor

Niğde'de trafikten güvenliğe yürütülen pek çok proje halkın huzur ve güven duygusu içinde yaşamasına katkı sunuyor.

Abone ol

Recep KORKUT
NİĞDE

Niğde’nin güvenlik öncelikleri, sorunları bilinmesine ve bu konularda ciddi adımlar atılmasına rağmen uzun yıllardır öncelik ve sorunlar aynı kalmayı sürdürmüştür. Geçmiş dönemlerde emniyet olaylarında önemli başarılar kazanılmıştır ancak bunlar genelde suç sonrasında kazanılan başarılardır.
Ancak suçun nedenlerine ve suçun altında yatan etmenlere yönelik etkili adımlar atılması güvenlik sorunlarını kökten çözmeyi gerektiren unsurlardır. İşte Niğde Emniyet Müdürlüğü’nün asayişten trafiğe, toplum destekli polislikten topluma kazandırmaya uzanan mecrada başlattığı toplumsal projeler ve yeni tedbirler, bu konuda hem kısa vadede hem de uzun vadede mesafe alınmasını sağlayıcı nitelikte uygulamalar özelliğini taşımaktadır. Gerçekten de bugün vatandaşlar bu toplumsal projeler sayesinde güvenlik hizmetlerinde olumlu yönde bir ivme gözlediklerini ifade ediyorlar.

ÇOCUK SUÇLULUĞU DÜŞÜŞÜNÜ SÜRDÜRÜYOR
Genel bir uyumsuzluğun belirtisi olarak kabul edilen çocuk suçluluğunda Niğde’de son dönemde gözle görülür bir iyileşme dikkat çekiyor. Çocukların karıştığı suçlar veya çocukların mağdur olduğu suçlarda fark edilen azalmanın yanı sıra çocukların sosyalleşmesinde de önemli adımlar söz konusu. Bu iyileşmede en büyük pay kuşkusuz Bizim Çocuklar Projesi’nin.

Risk faktörü, sosyalleşme ve tedavi arayışları kavramlarıyla, önleme ve yeniden topluma kazandırma programlarını hem pratik hem de etkili biçimde devreye sokan Bizim Çocuklar Projesi ihtiyaca hemen cevap vermiş durumda. Projeye başından beri imrenerek baktıklarını söyleyen vatandaşlar da aslında özünde nice cevherler taşıyan gençlerimize şimdiye kadar böyle kapsamlı bir şekilde yaklaşılamamasının büyük kayıp olduğunu ifade ediyor.

“BİZ POLİSGÜCÜ SPORCUSUYUZ”
Sporun kuralları/disiplinli ve aktif, fiziksel özellikleriyle ile birarada olmanın verdiği toplumsallığı birleştiren kapsamlı bir sosyal sorumluluk çalışması olan Polisgücü Spor, Bizim Çocuklar Projesi’yle aynı çatıda sürdürülen Niğde’nin geleceğine yönelik bir çalışma. Eski Selçuk Karakolu’nun her iki proje için merkez olması da mekân açısından büyük bir getiri sağlıyor.

Futboldan atletizme uzanan alanlarda imkânlar sağlayan Polisgücü Spor’un ilgi alanındaki gençlere sağladığı özelliklerin başında da birliktelik duygusu, sağlıklı bir bünye, toplumla bütünleşik, toplumun parçası olduğunu sağlayan bir kişilik, disiplin ve mücadeleyi öne çıkaran azim ve kazanma duyguları ile geleceğe hazır olmayı düşündüren duyarlılık.
Kendi benliklerini ve yeteneklerini keşfetmede çok önemli bir fırsat tanıyan Polisgücü Spor’un imkânları maddi imkânsızlıklar nedeniyle spor etkinliklerine katılamayan çocuklara büyük bir fırsat sağlıyor.

TRAFİKTE RAHATLAMA, KONTROLLERDE DÜZEN
Niğde’nin en önemli güvenlik önceliğini teşkil eden Trafik sorunlarında da gözle görülür gelişmeler kat ediliyor. Niğde’ye 1,5 aydır uğramayan birinin bugün gelmesi halinde hemen fark edebileceği değişimler Emniyet’in uyarı-yaptırım paralelinde devreye soktuğu çalışmalar, bazı dar sokakların tek yol hale getirilmesi, sürücülerin otoparklara yönlendirilmesi gibi çalışmalar neticesinde gerçekleşti.

Öte yandan özellikle geceleri yapılan kimlik denetimleri de düzenli bir hale sokuldu. Bu da sık yapılan ve vatandaşı sıkan kontroller yerine gece 2’den sonra şüphelenilen kişilere yoğunlaşılarak aşıldı.

MAHALLEMİZİN POLİSİ GÜVEN VERİYOR
Niğde’nin hemen her yerinde bulunan, görev mahali belli polislerden oluşan Mahallemizin Polisi uygulaması da gün geçtikçe yerleşik bir yapıya bürünüyor. İlimizin Huzur Planına göre saptanan mahalle ve sokaklar ile uğrak yerlerde sadece polislik değil, toplumun katılım ve işbirliğine dayalı sağlanan bu güvenlik hizmeti, caydırıcı olmasının yanı sıra topluma da güven veren bir uygulama haline geldi.

Vatandaş ve polis ilişkilerine de büyük katkı sağlayan uygulama suçla etkin mücadele ve çağdaş toplumlarda güven ile birlikte sunulan Emniyet hizmetlerine Niğde’nin tanışık olmasını sağlıyor. Bu sosyal yenilik projesi sayesinde polis, sadece güvenliği sağlayan kişiler değil aynı zamanda toplumun bir kanaat destekçileri konumuna gelmeye başladı.