BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Sahte araç muayenelerine dikkat!

Eksiği bulunan araçların sahiplerini hedef seçen bazı dolandırıcılar araç sahiplerine kısa sürede muayene yaptıracakları sözü veriyorlar ama...

Abone ol

Bursa Yenişehir İlçe Emniyet Müdürü Ferruh Dede, araç muayenelerinde dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Yenişehir Emniyet Müdürü Ferruh Dede, yaptığı açıklamada; araç muayene işlemlerinin standartlara uygun yaptırılmasının hem kanuni hem vicdani bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Dede, tüm resmi kurumlara ait araçlar dahil, trafikte seyreden araçların buna riayet etmesi gerektiğini söyledi.

Emniyet Müdürü Ferruh Dede, "Geçtiğimiz yıldan bu yana araç muayene işlemlerinin özelleştirilmesinden kaynaklanan bazı zorluklar hep konuşulmakta, özellikle de araçlarında eksiklikler bulunan sürücüler sıkıntı çekmektedirler. Trafik güvenliğimiz açısından çok önemli ve gerekli olan araçların standartlara uygun şekilde olmasının vazgeçilmez olduğu malumdur. Teknolojinin gelişmesiyle de araç muayene istasyonları kontrollerini daha ciddi ve sağlıklı yapmaya başlamışlardır. Tabii ki bu durum bazı eksiklikleri olan araç sahiplerini sıkıntıya sokmuştur. Ancak, araç muayene işlemlerinin standartlara uygun yaptırılması hem kanuni hem de vicdani sorumluluğumuzdur." dedi.

Ancak son zamanlarda halk arasında dolaşan ve özellikle eksiği bulunan araçların sahiplerini hedef seçen bazı dolandırıcılar olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirten Yenişehir İlçe Emniyet Müdürü Ferruh Dede, bu kişilerin araç sahiplerine sorunsuz ve kısa sürede araç muayenesi yaptıracaklarına dair sözler vererek kandırdıkları, evrakını alarak sahte muayene pulu yapıştırarak geri getirdiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Kanuna aykırı olan bu işlemin araç sahiplerini iki yönden mağdur ettiğini anlatan Dede, hem o şahıslara verdikleri paranın boşa gitmesine hem de 'Resmi Belgede Sahtecilik' suçunu işlemekten adli makamlara sevk edilmelerine ve istenmeyen durumların gelişmesine sebep olduğunu kaydetti.

Resmi olarak yetkilendirilmiş, 'Araç Muayene İstasyonları' dışında hiç kimsenin ya da kuruluşun bu işlemi yapamadığını kaydeden Yenişehir İlçe Emniyet Müdürü Ferruh Dede, araçların muayeneden geçmeden vize alamadığını, sahte olarak yapılmış evrakın kontrollerde çok kolay şekilde tespit edilebildiğini açıkladı.

Ferruh Dede, bu gibi durumlarla karşılaşılması, bu tip insanların teklifleriyle muhatap olunması durumunda vatandaşların '155 Polis İmdat Hattı'nı aramalarını istedi.