BIST 8.894
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,87
HABER /  GÜNCEL

Nevşin Mengü'nün acı günü! Babası CHP'li Şahin Mengü hayatını kaybetti

CHP eski milletvekili avukat Şahin Mengü hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Mengü'nün evinde düştükten sonra yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı.

Abone ol

Ankara'nın ünlü avukatlarından ve ünlü televizyoncu Nevşin mengü'nün babası CHP eski milletvekili Şahin Mengü (73) hayatını kaybetti. Evinde düştükten sonra hastaneye kaldırılan Mengü'nün tedavi gördüğü sırada fenalaşarak yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı.

Nevşin Mengü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Babamı kaybettik. Arayan, soran, başsağlığı dileyen herkese teşekkür ederim. Dostlar sağolsun." ifadelerini kullandı. 

Tansiyonu düşmüştü fenalık geçirdi

Eski milletvekili Şahin Mengü'nün oğlu ve Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü, babasının rahatsızlığı olmadığını ve ani ölüm olduğunu belirterek, "Beklediğimiz bir şey değildi. Ani oldu.Dün evde biraz tansiyonu düşmüştü. Küçük bir fenalık geçirdi. O esnada burnunun 2 yerinde kırık meydana geldi. Dün acile getirmiştik. Bu sabah müdahale etmek üzere getirdiğimizde ameliyata alınmadan çok kısa süre önce vefat etti. Bir rahatsızlığı yoktu. Ecel, diyecek başka bir şey yok" dedi.

Burun kırığı operasyonu planlanıyordu

Hastane başhekimi Yusuf Ziya Güler ise "Burun kırığı tanısıyla bugün operasyonu planlanan siyasi yaşamın önemli isimlerinden sayın Şahin Mengü hastanemizde fenalaşmış, kendisine yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 11.38'de hastanemizde vefat etmiştir. Merhumun ailesine, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı dileriz" diye konuştu.

Şahin Mengü kimdir? 

Şahin Mengü, 4 Nisan 1948'de Kastamonu İnebolu'da doğdu. Babasının adı Bekir, annesinin adı Habibe Süreyya'dır.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Mengü, serbest avukat olarak çalıştı.

Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.  22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP' den Manisa milletvekili seçildi.

Televizyoncu Nevşin Mengü ve Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü’nün babası olan Şahin Mengü, iyi derecede İngilizce biliyordu.