BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,61
ALTIN 2.388,18

Neredesin Tina Jebahar?

10 yılda hiç kuşku yok ki, iyi şeylerin yanında yanlışlar da yaptık. Hatalar yaptık, hala da yapıyoruzdur. Sizler bizi sevindirdiğiniz kimi zamanlarda, attığımız başlıklarda sizleri üzdüğümüzde olmuştur, oluyor.

Fatih Üniversitesi'nde öğrenciydi Tina Jebahar. İnternethaber'in Kadiköy'deki Serasker sokağındaki binasına geldiğinde, iki gözü iki çeşme ağlıyordu:

-N'olur İnternethaber'i kapatmayın!

Elinde bir bilezik, bir kaç tane de yüzük:

-Alın alın bunları alın satın ve server makinası alın. İnternethaber'i kapatmayın n'olur...

Tina'nın samimiyeti, içtenliği gözündeki yaşlardaydı. Olur muydu hiç, o bileziği almak, Tina'nın parmağındaki o yüzükleri satmak olur muydu? Yalvardı Tina, ne yaptıysa bu konuda beni ikna edemedi.

Tina ile o sıkıntılı günlerde hep görüştük. Bir dakika olsun yanımızdan ayrılmadı, yalnız bırakmadı bizi.

İnternethaber siz okurların verdiği güçle büyüdükçe, Tina bizi yalnız bırakmaya başladı. Zor günümüzde yanımızdaydı, ama iyi günümüzde çekti gitti...

Neredesin Tina?

Hele bir gel de elinden tuttuğun, 2000'li yıllarda yüzünü okşadığın, aylarca kucağından indirmediğin İnternethaber'in geldiği noktayı gör! Her neredeysen gel Tina, gel dostluğunu, samimiyetini iyi günümüzde de göster.

Özledik seni Tina!

                                  ***

İnternethaber'in sade bir okuruydu Gülhan Bekleviç!

Sağlık sektöründe çalışıyor.

Öz evladı gibi seviyordu İnternethaber'i. Hergün aralıksız hergün o da geldi Kadiköy'e... Yorumlara baktı, kategori sayfalarını doldurdu, yemek yaptı, gece çalıştı, gündüz çalıştı ve tüm bunları çıkarsız, karşılıksız yaptı.

O da Tina'nın yaptığını yaptı.

Çekti gitti...

Çocukluğunda elinden tuttuğu İnternethaber'in artık büyüyüp serpildiğini görünce, "benden buraya kadar" diyerek gitti Gülhan.

Ama dostluğunu bırakmadı, arkadaşlığını bırakmadı. Uzakta olsa da, arada sırada telefonla çocukluğunu gördüğü İnternethaber'in büyük halini çok merak ediyor!

"Geleceğim" diyor hep...

Şimdi tam zamanı Gülhan...

İnternethaber'in 10. yaşgününe seni de bekliyoruz.

                                 *** 

Üstad!

Yüzünü görmedim henüz.

Karşılaşamadım...

Sesini duydum ama...

Uzaklarda, çok uzaklarda...

Ama yüreği bizimle. İnternethaber, büyüdükçe biliyorum ki onun da yüreğindeki sevgimiz büyüyor.

Biliyorum biz sevindikçe o da seviniyor. Biz üzüldükçe o da üzülüyor. En önemlisi biliyorum, doğru yoldan şaşmayacağımızı en iyi o biliyor!

Selamlar Ustad!

                                  ***

Altan Firidin, Hakan, Yahya Gür, Naim Güleç, Barış Yarkadaş, Saniye, Fatma, Naciye Tanış (onun da çok emeği geçti) eski yazarlarımız Ünal Tanık, Bahri Kayaoğlu, Allah rahmet eylesin Kemal Çapraz, Gürsel Tekin, Fikri Akyüz, Mehmet Barlas ve Mehmet Emin Aydın... Faruk kardeşim... Diğer dostlarım...

O çok sevdiğiniz İnternethaber bugün 10 yaşına girdi haberiniz olsun!

                               ***

Nereden nereye?

İnandık ve kazandık diyorum sadece...

10 yıl geçti...

Ne ayrılıklar yaşadık bu yıllarda...

Ama yürekler bir!

Hep öyle olacak...

Sevgili dostlar...

10 yılda hiç kuşku yok ki, iyi şeylerin yanında yanlışlar da yaptık. Hatalar yaptık, hala da yapıyoruzdur. Sizler bizi sevindirdiğiniz kimi zamanlarda, attığımız başlıklarda sizleri üzdüğümüzde olmuştur, oluyor.

Ama unutmayın ki...

Biz bir aileyiz...

Madem biz bir aileyiz. O halde bir 10 yıl daha. Bir on yıl daha... İnternethaber'i gelecek nesiller için geleceğe hazırlayalım hep birlikte.

Lütfen elimi tutun!

Elimi tutun ve duanızı hiç esirgemeyin!

Sizin desteğiniz arkamda olduğu sürece, rahmetli Özal'ın deyişiyle aşamayacağım hiçbir engel yoktur, olmayacaktır.

Biliyorum, İnternethaber büyüdükçe şer cephesi harekete geçecektir. İftiracılar boş durmayacaktır, paçamıza çamur sıçratan küçük adamların sayısı artacaktır. Ama tüm bunlar şevkimizi kırmayacaktır, kırmamalı. Çünkü biz, az önce de ifade ettiğim gibi doğru yoldayız.

O doğru yol, bizi daha da büyüttü, büyütüyor.

İnternethaber büyük bir yayın grubu oldu. 35 çalışanı var şimdi. Ankara'da çalışanı var şimdi. Sahada muhabirleri var şimdi. Gazeteoku'su var şimdi. Gazeteciler'i var şimdi. İnternetspor'u var şimdi. İnternetfinans'ı var şimdi. Sporoku'su var şimdi. Haberciler'i var şimdi. Sinemakeyfi var şimdi.

Sırada ne var peki?

81 ilin sitesi var sırada... Hem de bir hafta gibi kısacık zamanda yayında olacak bu siteler.

"İnternet" ile başlayan, "şehir ismi" ile devam eden siteler.. Örneğin Bursalılar bir hafta sonra İnternetbursa.com sitesinde Bursa'da olup biten her şeyi dakika dakika okuyabilecekler.

Evet 81 ilin sitesi yayına girdiğinde, İnternethaber Yayın Grubu çatısı altındaki sitelerin sayısı tam 89 olacak... Tabii site sayısı arttıkça çalışan sayısı da artacak.

Başka?

Ekofinans.com geliyor... Netrecete.com geliyor... Teknolojikeyfi.com geliyor. Elmaelma.com geliyor. İnternetreklam.com geliyor.. Hepsi de dolu dolu geliyor.

Özeti sevgili dostlar...

Ben çıldırdım!

O halde hep birlikte sesimizi biraz daha yükselterek şu çığlığı atalım:

"İyi ki varsın İnternethaber, iyi ki doğmuşsun"

Çok teşekkür ederim dostlar, beni yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ederim...

Nice yıllara!