BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Nenad Bjelica Fenerbahçe ile anlaştı mı? İlk kez açıkladı

Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında yer alan Nenad Bjelica, "Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile 3 kez görüştüm ancak bir anlaşma yok.'' dedi.

Abone ol

Fenerbahçeli taraftarların hakkındaki gelişmeleri merakla beklediği Nenad Bjelica, açıklamalarda bulundu.

"Ali Koç ile 3 kez görüştüm''
Görüşmeleri doğrulayan 45 yaşındaki çalıştırıcı, "Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile 3 kez görüştüm. Üçüncü görüşmede tüm şartları konuştuk. Ali Koç, Türkiye'deki en güçlü insanlardan biri. Tüm teklifleri bir kenara koydum, çünkü benimle ilgilenen en büyük kulüp Fenerbahçe." diye konuştu.

''Anlaşma yok''
Fenerbahçe ile görüştüğünü belirten Hırvat hoca, ''Fenerbahçe ile görüştüm, evet. Ancak, bir anlaşma yok. Hala görüşmelerimiz devam ediyor. Çıkan haberlerin %95'i doğruyu yansıtmıyor. Ne kadar maaş alacağım, sözleşme şartları, transfer listesi vs. %95'i doğru değil. Şu an bekliyoruz." dedi.

''30 milyon taraftarı var''
Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünden bahseden Bjelica, "Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. 30 milyon taraftarı var. Her teknik direktör için ilgi çekici bir mücadeledir. Ancak, henüz bir anlaşma yok. Anlaşma olacak mı, bunu da bilmiyorum. Diğer tüm teklifleri bir kenara koydum. Çünkü, Fenerbahçe benimle ilgilenen en büyük kulüp. Eğer Fenerbahçe ile anlaşamazsam, diğer tekliflere bakacağım." ifadelerini kullandı.

Anıl Dilaver, Petkovic, Orsic, Juranovic, Melnjak'ın adı Fenerbahçe ile geçiyor. Bunlarla birlikte herhangi bir Dinamo Zagreb oyuncusunu Fenerbahçe'ye almak ister misin?
"Bu şartlara bağlı, finansal imkanlara bağlı. Dinamolu oyuncuların birçoğu çok üst seviyeye çıktı. Ancak, kendimle beraber kesin götürürüm diyeceğim oyuncu yok. Bu konuda Fenerbahçe ile hiç konuşma yapmadık, çünkü henüz el sıkışmadık. Ancak, tekrar ediyorum; Fenerbahçe ile henüz anlaşma aşamasındayız. Finansal detaylar konusunda henüz anlaşma sağlayamadık."

Nenad, Dinamo'dan neden ayrıldın?
"Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Çünkü, ortada bu işi bu noktaya götürecek bir neden yoktu. Dinamo'nun neden bir anda beni gönderme kararını verdiğini de anlayamadım. 22 ay burada çalıştım. Tüm sıkıntıları birlikte aşmıştık. Başkan Barisic, beni kulübün ikinci en önemli adamı haline getirmişti. Bunu yönetimden Zoran Mamic söylemişti. Benimle neden konuşmadan, beni gönderme kararı aldılar bunu anlayabilmiş değilim. Dinamo için elimden gelenin hep en iyisini verdim. Herkesle iyi anlaştım. Kimseyle bir tartışmam yoktu. Neden bütün her şeyi yıktılar, bunu hiçbir zaman bilemeyeceğim herhalde."

Hırvatistan Milli Takımı için de adın geçiyor?
"Benim hedefim her yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek bir takımın başına geçmek. Zlatko Dalic, EURO 2021'den sonra milli takımın başından ayrılır. Federasyondan bana bir teklif gelmedi, herhangi bir sözlü diyaloğumuz da olmadı. Ben milli takım çalıştırmak istemem. Her zaman tercihim bir kulüp takımı olur. Ben her gün motive bir şekilde çalışan ve böyle bir hayattan keyif alan biriyim."