BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,73
ALTIN 2.410,53
HABER /  GÜNCEL

Nefise Karatay da Ergenekonda

Ergenekon soruşturması ile ilgili olarak hazırlanan ikinci iddianameden ünlü manken Nefise Karatay da çıktı.

Abone ol

İddianamede, Ankara’da önemli soruşturmalara imza atan Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel ile, ATO Başkanı Sinan Aygün arasındaki bir konuşmaya yer veriliyor. 11 Haziran 2008 günü yapılan görüşmeye göre, Aygün’ü arayan Nuh Mete Yüksel, Çayyolu semtinde açılışı yapılacak bir kebapçı dükkanına davet ediyor.

‘’NEFİSE DE GELMİŞTİ YA’’

Yüksel bu kebapçının ilk şubesinin Balgat semtinde açıldığını ve Aygün’ün de bu açılışa manken Nefise Karatay ile birlikte katıldığını hatırlatarak şöyle diyor:

‘’ Şimdi hani bir tarihte açılışa gitmiş açmıştınız ya siz, kebap dükkanını Balgat’da. Nefise K. da gelmişti. Manken Nefise falan… Şimdi bir de Çayyolu’nda açılıyor. Açılışa gider miyiz?’’

Sinan Aygün de bu davete olumlu cevap veriyor ve sekreterine talimat vererek açılış günü ve saatinin not edilmesini istiyor. Uzun süredir mankenlik yapan ve 1976 yılında Almanya'da doğan Nefise Karatay, 1997’de Türkiye Güzeli seçilmişti. Karatay Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ahu Toros karakterini canlandırmıştı. Karatay, Meçhule Gidenler, Üç Kadın, Kurşun Asker gibi dizilerde de rol aldı.

ÜNLÜ SAVCI

Halen Ankara Asliye Ceza Mahkemesinde savcı olarak görev yapan Nuh Mete Yüksel, DGM Savcısı olduğu günlerde, Fethullah Gülen ve Alman Vakıfları konularında davalar açmış, türbanlı eski milletvekili Merve Kavakçı’yı da gözaltına almak istemişti. RTÜK Başkanı Zahit Akman’ın da cezalandırılmasını isteyen Yüksel, Necmettin Erbakan ve Melih Gökçek ile eski RP ve HADEP'li milletvekilleri hakkında da soruşturmalar yürütmüştü. MÜSİAD, MGV, Kudüs Gecesi, Muradiye Vakfı, Çeçenistan'a yardım ve Apo davalarına da bakan Yüksel bir video kasetinin basına yansıması sonrası Asliye Ceza Mahkemesinde görevlendirilmişti. (GAZETEPORT)