BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  GÜNCEL

Kriz 50 milyon kişiyi işsiz bırakacak

Denver Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Jonathan Adelman, küresel kriz nedeniyle en az 50 milyon kişinin işsiz kalacağını söyledi.

Abone ol

Amerikan hükümetine yakınlığı ile tanınan Prof.Dr. Jonathan Adelman, ‘Obama'nın Dış Politikası’ başlıklı seminerinde küresel krizin alınan tüm önlemlere rağmen tam olarak geçmediğini, iyileşmeye başlamanın 1- 2 yılı bulacağını anlattı. Dünyayı bekleyen yeni tehlike ve olası sorunlar ile Obama Hükümeti'nin bunlara bakış açısından söz eden Prof.Dr. Adelman, şöyle konuştu:

“Bu krizin bize öğrettiği küresel finansal sistemin baştan yapılandırılması gerektiği. Küresel krizin yanında Obama Hükümeti'ni bekleyen güvenlik sorunları var. Özellikle nükleer silahlardaki artış, dünya sistemini değiştirmeye çalışan İran, Kuzey Kore gibi ülkelerin nükleer enerji kullanmaya çalışmaları, bunu daha da önemli hale getiriyor.”


Irak ve Afganistan'daki durum ile halen dünyanın çeşitli bölgelerinde süren savaş ve çatışmaların sorunu derinleştirdiğini ifade eden Prof.Dr. Adelman, “Bu arada gittikçe tırmanan ve küreselleşen terörizm dış politikanın temellerinden birini oluşturuyor. Bu geleneksel sorunların yanında Obama, geleneksel olmayan ancak dış politikayı etkileyen iklim değişikliği, azalan su kaynakları, çölleşme ile AIDS gibi sağlık problemlerine göre yeni stratejiler üretmek zorunda” diye konuştu.

Prof.Dr. Jonathan Adelman, küresel kriz nedeniyle dünyada en az 50 milyon kişinin işsiz kalacağını söyledi.