BIST 10.193
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.380,71
HABER /  SPOR

Tayfun Korkuttan maç tahmini

Gözler İspanya Türkiye maçında olacak. Bu ülkede uzun süre top oynayan Tayfun Korkut kritik maçı değerlendirdi.

Abone ol

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından ve bir dönem Real Sociedad takımında top oynayan Tayfun Korkut İspanya Türkiye maçını NTV'ye değerlendirdi.

Gollü beraberlik olabileceğini belirten Tayfun, ofansif görünse de orta sahanın beşli olacağını tahmin ettiğini söyledi. Tayfun ayrıca kendi kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.


"Cesur değil de ofansif diyelim. Ama o kadar da ofansif görmüyorum. Sonuçta çift santrafor gözükse bile ikisinden biri orta sahayı beşleyerek orta sahaya destek olacağını düşünüyorum.

Aynı zamanda uzun toplarla da Semih'in oynamasıyla defanstan çıkıp sadece pas yaparak değil rakip kaleye gelmeye düşünebiliriz.

Defansta önceden belirttiğim gibi Emre ile Hakan son dönemde Galatasaray'da beraber oynadılar.

Sol tarafta İbrahim Üzülmez sağda Gökhan. Ofansif bir takım çıkarıyoruz ama çekinmemize gerek yok sonuçta kaybedeceğimiz bir şey yok.

Son İngiltere maçında inanılmaz bir futbol oynadılar. Son Avruya şampiyonu. Onun dışında 30 maç yenilmiyorlar. Santiago Barnebe'da oynayacaklar.

Xhavi Alonso son ayların en formda oyuncusu. Aragones döneminde yedekti Bosque daha fazla şans veriyor. Liverpool da inanılmaz maçlar çıkarıyor. Aynı zamanda benimle birlikte Sociedad ile birlikte top koşturdu. O zaman yıldızı parlayacağı belliydi. İngiltere'de kendini geliştirdi. Maçta köprü görevini o sütleniyor.

Diğerleri de hepsi birbirinden iyi futbolcular. Tek sürpriz Casorla. Nihatla beraber Villaeral'de top koşturuyor. Çok kıvrak ve dikine oynayabiliyor.

Kadroyu gördügümde gol bulma ihtimalini düşünüyorum. Kalemizden ne kadar uzak tutarsak o kadar iyi olacak. Beraberlik olabilir diye düşünüyorum.

UEFA lisansını yaptım. Teknik direktör kursum kaldı. İnşallah onu da seneye bitireceğim. Real Sociedad'ın alt yapısında çalıştım. U-19 yaş grubunda çalıştım. Bu sezon Avrupa'nın önemli kulüplerimi geziyorum. İyi bir şekilde hazırlanıyorum. Stajlarla geçirmek istiyorum. İyi bir şekilde hocalık yapmak istiyorum.

2 yıl daha fazla oynayabilirdim. Kalbimde küçük yaralar var. Ama her şey dört dörtlük olmuyor. Sonuçta Fenerbahçe'de güzel günlerim geçti. Hayatta en fazla öğrendiğim şey İspanya oldu. "