BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,23
ALTIN 2.452,35
HABER /  GÜNCEL

Nefeslerin kesildiği an

Binanın altıncı katındaki durumu görenler dondu kaldı. Gerçeği öğrenince herkes rahat bir nefes aldı.

Abone ol Brezilya'nın Sao Paolo kentinde dün ilginç anlar yaşandı. 29 Mart günü babası ve üvey annesiyle yaşadığı apartmanın altıncı katından düşerek öldüğü söylenen 5 yaşındaki İsabella Nardoni'nin ölümü adeta 'yeniden canlandırıldı'. Olayı inceleyen polis, küçük kızın nasıl düştüğünü bir türlü çözemedi.

Bu durumda polis, olay yerinde tatbikat yapmaya karar verdi. Bunun için İsabella'nın boyutlarına tıpatıp uyan bir cansız manken kullanıldı. Ancak cansız manken o kadar gerçekci görünüyordu ki oradan geçenler, binanın altıncı katından sarkıtılan mankeni gerçek bir çocuk sandılar.

Binanın yanından geçenler ve çevredeki binalarda bulunup da olayı görenlerin yürekleri ağızlarına geldi. Kimi telefona sarılıp polise ihbarda bulundu. Polis, daha sonra sokağa uyarı işaretleri koyunca ve olayın sadece bir tatbikat olduğu anlaşılınca herkes rahat bir nefes aldı.

Herkes rahat bir nefes aldı ama İsabella'nın ölümünün basit bir düşmenin sonucu olmadığı ve üvey annesinin kurbanı olabileceği ortaya çıktı. Üvey anne gözaltına alındı, baba ise sorguda.