BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  DÜNYA

Neden hep Türk evleri?

Almanya'da yangın facialarının ardı arkası kesilmiyor. 9 Türk'ün öldüğü yangın sonrası, saldırılar devam etti.

Abone ol

Almanya'da yangın facialarının ardı arkası kesilmiyor. Ludwigshafen'de 9 Türkün öldüğü yangın faciasının ardından Aldingen'den gelen kötü haberle sarsılan Almanya, önceki akşam da Gelsenkirchen kentinde yeni bir şok daha yaşadı.

Bu kentte çıkan yangın, karşı binada oturan Manuela Hoffman (32) isimli Alman kadının zamanında polise ihbarıyla büyük bir facia yaşanmadan atlatıldı.

Kuzey Ren Vesfalya eyaletinin Gelsenkirchen kentindeki Flora Caddesi'nde önceki akşam saat 19.00 sıralarında, Aslan ve Eser soyadlı ailelerden oluşan toplam 20 Türkün oturduğu evde çıkan yangında, 6'sı çocuk 8 Türk dumandan zehirlenerek hastanede tedavi altına alındıktan sonra taburcu edildi. Türk aileler, yanan binaya bitişik tek katlı binanın çatısına pencereden geçerek kurtuldu.

HER TARAF DUMAN DOLUYDU ALLAH BİZİ KORUDU

Yangının bodrum katından başladığı, aynı binada bir Arnavut ve bir Alman ailenin de yaşadığı bildirildi. Gelsenkirchen polisi, yangının yabancı düşmanlığı ile ilgili bir nedenden kaynaklanmadığını açıkladı.

8 torunu ve 5 çocuğuyla birlikte yangın çıkan binada yaşayan Muşlu Sebahattin Aslan (51), "Gelinler haber verdiler, her taraf duman doluydu. Aşağıdaki kapıdan çıkamadık. Almanlar polise telefon açmış, öyle kurtulduk. Allah bizi korudu" dedi.

Beş çocuğu ile birlikte kalan Fatma Aslan (27) ise şunları söyledi: "Çocukların bağırmasını duyunca ben de pencereye koştum. Yoğun duman vardı. Birinci kata indik ve pencereden, binaya bitişik bir katlı yerin çatısına çıkarak yarım saat orada bekledik. Bizi olay yerine gelen itfaiye ekibi kurtardı."

Yangını polise ve itfaiye haber veren Manuela Hoffman ise "Böyle bir olay karşısında insan duyarsız kalamaz ve görmezlikten gelemezdim. İnsanların cayır cayır yanmasına kimse göz yummamalı" dedi.

BİR ALMAN TUTUKLANDI

Bu arada, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Tuttlingen kenti yakınlarında bulunan Aldingen kasabasında, çoğunlukla Türklerin oturduğu bir binada çıkan yangınla ilgili gözaltına alınan ve kundaklama suçundan sabıkalı olan 53 yaşındaki bir Alman tutuklandı.

SÖZCÜ SEMTNER: IRKÇI SALDIRI YOK

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Klemens Semtner, önceki gece Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde meydana gelen yangının olası nedenleri arasında "herhangi bir ırkçı ya da yabancı düşmanlığı olasılığının kesinlikle bertaraf edildiğini" söyledi. Semtner, "Soruşturmanın şu anki durumu, herhangi bir ırkçı ya da yabancı düşmanlığı olasılığını kesinlikle bertaraf etmektedir" dedi. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunan Gelsenkirchen kentinde önceki gece bir binada çıkan yangında, 6'sı çocuk, 8 Türk vatandaşı yaralanmıştı.