BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.380,27
HABER /  GÜNCEL

İstanbul kara gömüldü

İstanbul kar yağışıyla adeta beyaz bir örtüyle kaplandı. Feribot seferleri durduruldu. Trafik sıkıştı...

Abone ol

İstanbul, dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla adeta beyaz bir örtüyle kaplandı. Bazı feribot seferleri yapılamazken, köprülerde ve bazı noktalarda trafik sıkışıklığı yaşandı.

Ancak alınan önlemlerle, uyarılara dikkat edilmesiyle ve hafta sonu olması nedeniyle kentte büyük bir olumsuzluk yaşanmadı. Yetkililer, kar yağışının bugün etkisini artıracağını, hava sıcaklığının da - 3 dereceye kadar düşeceğini bildirdi.

İstanbul Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldırım, soğuk havanın pazartesi akşamına kadar süreceğini söyledi. Salıdan itibaren kar yağışı ve soğukların İstanbul'u terk edeceğini kaydeden Yıldırım, şöyle dedi:

"Hava sıcaklığı salı gününden itibaren yükselmeye başlayacak. Şu sıralar mevsim normallerinin 6 ile 8 derece altında seyreden bir sıcaklık var. Hava sıcaklıkları -3 düzeylerine kadar inecek. Pazar günü ise sağanak halinde yağış bekleniyor. Bu da kar örtüsü yaratacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gün boyu ana arterlerde solüsyon ve tuzlama yaparak, kentte trafiğin tıkanmasını engellemeye çalıştı. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

AKOM yetkilileri,sokaklarda yaşayan ve soğuktan etkilenen kimsesizler için Edirnekapı'da bir merkez açıldığını bildirdi.