BIST 10.270
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Savcı hakimi yumrukladı

Duruşma salonunda görülmemiş olay! Hakim, savcının kendini yumrukladığını ileri sürdü...

Abone ol

Edirne Adliyesi'nde görev yapan hakim Mehmet Tan Yıldız ile savcı Müsebbih Ergin'in duruşma sonrasında yumruklaştıkları, hastaneden rapor alan hakim Yıldız'ın, savcı Ergin'den şikayetçi olduğu ileri sürüldü.
     
Olay iddiaya göre Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün duruşmalar bittikten sonra meydana geldi. Mahkeme Başkanı Tayyip Özdurmaz, hakim üyeler Mehmet Tan Yıldız, Murat Çakıroğlu ve Cumhuriyet Savcısı Müsebbih Ergin'den oluşan heyet günboyu yargılama yaptı. Hayat son dosyayı görüştükten sonra saat 17.00'de işini bitirdi.
     
Heyet Başkanı Tayyip Özdurmaz ile hakim Murat Çakıroğlu salondan ayrılırken arkada kalan ve kürsüde yan yana oturan hakim Mehmet Tan Yıldız ile Cumhuriyet Savcısı Müsebbih Ergin arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı ve hemen ardından yumruklaşma başladı. Mahkeme katibi araya girip tarafları ayırmaya çalışkırken, gürültüyü duyan adliye personeli ve adliye görevli polisler salona koşarak hakim ile savcıyı ayırdı.
     
Olaydan sonra hastanaya gidip rapor alan hakim Mehmet Tan Yıldız, savcı Müsebbih Ergin’den şikayetçi oldu. Ancak polisler hakim ve savcılar hakkında soruşturma yapma yetkisi olmadığı için işlem yapmadı.
     
Edirne Adalet Komisyonu Başkanı ve 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyip Özdurmaz, hakim-savcı kavgası ile ilgili olarak DHA muhabirine, pazartesi günü konuyu görüşeceklerini söyledi. Tayyips Özdurmaz, “Duruşma bittikten sonra ben hemen çocuğumu almak üzere salondan ayrıldım. Benden sonra böyle tatsız bir olay olmuş. Bana da telefonla haber verdiler. Araya hafta sonu girdi. Hafta sonu iki arkadaşı da telefonla arayıp bilgi almak istemedim. Pazartesi günü olayla ilgili her iki arkadaşı da ayrı ayrı dinleyeceğim. Daha sonra konuyu Adalet Komisyonu’nda görüşüp karar vereceğiz'' dedi.