BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

PKK yandaşları terör estirdi

PKK yandaşları, Cizre'de ölen Yahya Menekşe'nin cenazesinde terör estirdi. Türk bayrakları indirildi, camlar kırıldı...

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde önceki gün Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 9. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yasadışı gösteride çıkan olaylarda, başına taş isabet ederek ölen Yahya Menekşe'nin (15) dün yapılan cenaze töreninde PKK yandaşları terör estirdi. İlçedeki açık işyerlerini taş ve sopalarla tahrip eden, camlarını kırıp sahiplerini döven saldırganlar, Türk bayrağını indirdi, Atatürk heykelini taşladı.

Menekşe'nin, sarı-yeşil-kırmızı renkteki beze sarılı tabutu yaklaşık 1000 kişilik grup tarafından saat 11.00'de camiden alınıp Cizre Asri Mezarlığı'na götürülmek üzere omuzlara alındı. Nusaybin Caddesi üzerinde kalabalıktan bazı gruplar açık işyerlerine saldırdı. PKK yandaşları, taş ve sopalarla 100'e yakın işyerlerinin camlarını kırdı, sahiplerini dövdü.

OTOMOBİLLERE TAŞ YAĞMURU

Caddeden geçen otomobil ve otobüsler de taş yağmuruna tutuldu. Göstericiler daha sonra kaldırımları sökerek büyük beton blokları cadde üzerine çekip yolu trafiğe kapattı. Cadde üzerinde bulunan Karayolları 75. Şube Şefliği'ne yönelen saldırganlar, direkte asılı Türk bayrağını indirdi. Göstericiler daha sonra yakındaki Belediye Parkı'nda bulunan Türk bayrağını da indirdi. Yaklaşık 2 kilometre omuzlarda taşınan cenaze Asri Mezarlık'a getirildi. Mezarlıkta PKK flamaları ve Abdullah Öcalan posterleri açıldı, PKK lehine sloganlar atıldı.

KAMU BİNALARINA SALDIRI

İşyerlerinin yanı sıra, Hükümet Konağı başta olmak üzere polis merkezleri ve kamu binalarının camları taş yağmuruna tutularak kırıldı. Dörtyol Mevkii'nde bulunan Atatürk Parkı içindeki Atatürk Heykeli'ne taşlı ve sapalı saldırıda bulundu. Olaylara uzun süre müdahale etmeyen polis, saat 14.00'ten sonra panzerlerle göstericilerin üzerine su sıktı, biber gazıyla müdahale etti.

SAVAŞ ALANI GİBİ

Nusaybin ve İdil caddeleri savaş alanına dönerken, göstericilerin de polislere taş ve sopaların yanı sıra sapanlarla bilye attı. Göstericilerin attığı taşlardan 3 polis memuru yaralandı. Polis, 22 göstericiyi gözaltına aldı, yaralanan 6 gösterici de Cizre Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Havanın kararmaya başlamasıyla birlikte göstericiler ilçe merkezinden çekildi. Polis, olayları önlemede yetersiz kalınca bu kez İlçe Jandarma Komutanlığı ve Tank Tuburu'ndan askerler Hükümet Konağı önünde konuşlandırıldı. Askerler ilçe merkezinde konuşlandırıldıkları yerlere yürüyüş kararı sayıp 'Vatan canım sana feda' diyerek gitti.