BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,83
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Necmettin Erbakan'ın iktidarlık iddiası

Kapatılan Refah Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nin önümüzdeki yıl ikditar olacağını söyledi.

Abone ol

Kapatılan Refah Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Milli Görüş'ün önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde yüzde 40'a çıkarak iktidar olacağını söyledi.

"Biz yüzde 3 - 4'lerden yüzde 40'lara çıkma ustasıyız. Önümüzdeki seçimlerde iktidara gelip yeni bir Türkiye, yeni bir dünya kuracağız" diyen Erbakan, Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı tarafından Buca Birlik Otel'de bugün düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Erbakan, iftar yemeğinin ardından Ramazan Ayı'nın faziletlerinden kainatın yaratılışına, dünya siyasetinden Milli Görüş'e pek çok konuda yaklaşık bir saat boyunca partililere seslendi.

AK PARTİ, MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER SAYESİNDE YÜKSELDİ

Milli Görüş’ün memlekete şimdiye kadar pek çok büyük hizmet yaptığını dile getiren Erbakan, Fatih Sultan Mehmet'in solcu ya da sağcı değil, Milli Görüşçü olduğunu, AKP’nin aldığı oyların Milli Görüşçüler sayesinde yüzde 40’lara çıktığını, başı türbanlı bir kadının eşinin Cumhurbaşkanı olmasındaki marifetin AKP Hükümeti'nde değil, Milli Görüş'te olduğunu ifade etti.

İKTİDARLIK İDDİASI

Erbakan, “54'ncü Hükümet zamanında yapılanlar Adil Düzen'in kokusudur. Şimdi kendisi geliyor. Şimdi ustalık dönemine geliyoruz önümüzdeki dönem iş başına gelip yeni adil bir Türkiye’yi kuracağız. Bize inanmayanlar Milli Görüş'ün tarihini bilmiyor. Bizi üç kez yüzde 3-4’e mahkum ettiler. Ne zaman yüzde 40'lara çıksak bizi ortadan kaldırmak için bir şey yaptılar. 80 ihtilalini yaparak bizi meclisten çıkarttılar. Üç beş sene içinde oyumuz yüzde 36'ya çıktı. Bunun üzerine 28 Şubat'ı yaptılar. Şimdi üçüncü hamlemizi yapıyoruz. Biz, yüzde 3 oydan yüzde 40'a çıkmanın ustasıyız onun için biz yeni bir Türkiye, yeni bir dünya kuracağız. Biz yeni bir Türkiye kurmak yeni bir dünya kurmak için heyecanla çalışan bir topluluğuz. Bu sebeple düşük oydan yüksek oya çıkmak mesleğimizdir, bir yıl sonra yapılacak seçimi kazanacağız ve D - 8 çekirdekli büyük bir dünya kuracağız” dedi.