BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bu musluktan şarap akıyor

Nevşehir'de bir otel musluklardan şarap akan bir butik otele dönüştü.

Abone ol

Türkiye'nin turizm ve bağcılık alanında önemli merkezlerinden Kapadokya bölgesinde her yıl 1 milyonu aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme Beldesi'nde sayıları son yıllarda önemli oranda artış gösteren butik oteller, bölgenin turizm anlayışının da daha etkin hale gelmesinde önemli rol oynuyor.

Göreme beldesinde hizmete kazandırılan butik otellerden Anatolian Houses Müdürü Esma Rosado, turizmde farklı hizmet yaklaşımının ortaya konulması adına musluklarından şarap akan otel imajını kazandıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Müşterilerimiz için değişik ve farklı hizmet anlayışı içerisindeyiz. Kapadokya aynı zamanda bağcılığın ve şarapçılığında önemli merkezlerinden birisi. Peki bu şarabı biz nasıl otelde farklı bir konumda müşterilerimize ulaştırabiliriz diye sorgulayınca böyle bir düşünce ortaya çıktı. Yerli ve gerekse yabancı misafirlerimiz şarap istediklerinde musluktan onlara şarap ikram etmek kendileri açısından da oldukça otantik bir değer taşıyor. Bunlardan turistler büyük memnuniyet duyuyor.”

Rosado, 3 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle otelin şimdiden dolduğunu genellikle ABD, İspanya, Brezilya'dan gelen turistlerin ilgi gösterdiği Anatolian Houses’de Şarap Çeşmesinin yanı sıra Türk hamamı, sauna, buhar odası, yüzme havuzu, restorant gibi bölümlerin yer aldığı söyledi. Rosado ayrıca 2 kişilik konaklama ücretinin standart suitler için 250, deluxse suit için 375, ‘Başkanlık Suiti' için 800 euro olarak belirlendiğini vurguladı.