BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.504,74
HABER /  GÜNCEL

Yazın tatil yapamayana müjde!

Bu sene iklim koşulları ve Kurban Bayramı'nın Kasım ayına denk gelmesiyle birlikte turizmde sezon uzadı.

Abone ol

Bu sene iklim koşulları ve Kurban Bayramı'nın Kasım ayına denk gelmesiyle birlikte turizmde sezon uzadı. Oteller sezonu kasıma sonunda kapatmaya hazırlanıyor. Yaz sezonunda fiyatları yüksek bulduğu için tatil yapamayan, ramazan ya da referandum nedeniyle tatilini ertelemek zorunda kalanlar kasım ayında sezon fiyatlarının hemen hemen yarısına tatil yapma imkanı bulacak. Sabah'tan Dilek Taş'ın haberine göre, Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, "Kasım'da tatil yapanlar yüzde 50'ye yakın oranlarda sezondan daha indirimli fiyatlara kalabilecek. Ağustos'ta 200 TL'ye kalınan bir otelde kasım ayında 100 TL'ye tatil yapılabilecek" diye konuştu. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal ise otellerin kasım ayında açık kalmasının hem turizmci hem de yerli turistler için bir avantaj olduğunu belirterek, yüzde 40-45'e varan oranlarda indirimli tatil imkanı sunulacağını söyledi.

TURİZMCİYE DE YARAYACAK
Sezonun uzaması sadece tatilcilerin değil turizmcilerin de yüzünü güldürecek. Ekimde kapanan oteller kasım sonuna kadar açık kalacak. Böylece turizmciler ölü sezonu değerlendirerek 1 ay daha gelir elde etmiş olacaklar.

Figen Erkan Jolly Tur Genel Müd.
'Sezonda 200 TL'lik otel kasım ayında 100 TL'ye'

Ekim başında kapanan oteller bu sene kasım sonuna kadar açık kalacak. Turizmde sezon bu seneden itibaren kasım sonuna kadar sarkacak. Kasımda tatil yapanlar yüzde 50'ye yakın oranlarda sezondan daha indirimli tatil yapabilecek. Örneğin Ağustos'ta 200 TL'ye kalınan bir otelde Kasım ayında 100 TL'ye tatil yapılabilecek. Ancak uygun tatil yapmak isteyenler rezervasyonlarını erken yaparlarsa iyi olur.

Sadettin Ulubay- Club İremtur Y.K.B
ERKEN REZERVASYON YAPTIRIN

Bayram tatilleri turizmcilerin yüzünü her zaman güldürür. Bu yaz çeşitli nedenlerle tatil yapamayanlar için kasım ayı çok ideal olacak. Kasımda fiyatlar yüzde 40-45 civarında ucuzlayacak. Otelcilerle tur şirketleri de anlaşıp Kurban Bayramı öncesinde bir erken rezervasyon kampanyası için görüşüyor. Bu gerçekleşirse ayrıca yüzde 10-15'lik indirim daha olur.

Veli Çilsal - Anı Tur Y.K.B
'KAZAN-KAZAN BİR DURUM OLUŞACAK'
Sezonun kasıma uzaması Türk turizmi ve turizmcisi için bir avantaj. Oteller de bu dönemde satamadıkları kapasiteleri satacaklar.Yerli turist ise yüzde 50'ye varan oranda indirimle tatil yapacak. Sezonda 200 TL olan bir otelde 100 TL'ye kalabilecek. Böylece turizmci ve turist arasında 'kazan-kazan' bir durum oluşacak. Turizmde ölü olan bir sezon da değerlendirilmiş olacak.