BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.480,12
HABER /  GÜNCEL

Muhammed öyle bir kiloya ulaştı ki

1.5 aylıkken yapılan karma aşı hayatını bir anda değiştirdi. İnanılmaz kiloya ulaşan Muhammed için devlet sahip çıktı.

Abone ol

İzmir'de doğduktan 1.5 ay sonra yapılan karma aşıyla zihin ve beden sağlığını kaybeden, zorlu geçen tedavisi sırasında 350 kilogram ağırlığa ulaşan 25 yaşındaki Muhammet Yavaşça'yı görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Dev cüssesiyle hasta anne ve babasının da artık bakımında pes ettiği ‘Mami’ lakaplı Muhammet Yavaşça'ya, devlet sahip çıkarken, Ankara'daki Saray Bakımevi'ne gönderilmesine karar verildi.

İLAÇLARIN ETKİSİYLE

‘Mami’ lakaplı Muhammet Yavaşça, işçi Hüseyin ve Hediye Yavaşça'nın son çocuğu olarak dünyaya geldi. Yedi kardeşten en küçüğü olan Muhammet'e, 1.5 ay sonra karma aşı yaptırıldı, kısa süre sonra da havale geçirip beden ve zihin sağlığını kaybetti. Muhammet, anne ve babasının, gitmedik hastane, başvurmadık doktor bırakmamasına rağmen eski sağlığına kavuşamadı ve bugün 25 yaşına geldiğinde, iddiaya göre, ilaçların etkisiyle 350 kilogram ağırlığa ulaştı. Muhammet'e son olarak, ‘ağır metal rentar gerilik’ teşhisi konuldu.

DEVLET SESİMİZİ DUYDU

Boğaziçi Semti'nde yaşayan Muhammet'in bakımı giderek zorlaşınca ablası Melahat Çabuk Sosyal Hizmetler ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunup yardım istedi. Beklenen cevap kısa sürede olumlu gelirken, Muhammet'in, hem tedavisi, hem de bakımının yapılması için Ankara'daki Saray Bakımevi'ne gönderilmesine karar verildi. Aile, pazartesi günkü yolculuk için hazırlıklara başlarken, abla Melahat Çabuk, “Annem ve babam hasta olduğu için onların da gücü tükendi artık. Geceleri uyuyamadığı, derdini anlatamadığı, yürümekte zorluk çektiği için devletten yardım istedik ve sesimiz duyuldu. Artık inşallah kardeşim, daha iyi şartlarda bakılacak ve belkide eski sağlığına kavuşabilecek” diye konuştu.

15 KİŞİ ZOR İÇERİ ALIYOR

Oğlunun aşırı bir iştahı olmadığını belirten baba Hüseyin Yavaşça ise, “Yıllardır gözümüzün önünde oğlum acı çekiyor. Cüssesi nedeniyle evin içinde uyumuyor. Bahçede yatıyor. Çok soğuk günlerde komşuların da yardımıyla 10-15 kişi zar zor içeri alabiliyoruz. Hayatın hiçbir şeyini göremedi. Ondan ayrılmak çok zor ama yine de herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşamayan Muhammet Yavaşça'nın, pazartesi günkü yolculuğu öncesi, İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından ziyaret edilip uğurlanacağı öğrenildi.

KOMŞUSUNUN İNTERNETİNDEN NASIL DOLANDIRDI?

[PAGE]

Bursa'da sağlık kuruluşunda çalışan bir kişi, komşusunun internetini kullanarak 4 arkadaşını dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı.

İddiaya göre, bir sağlık kuruluşunda şoför olarak çalışan İlker D. (26), arkadaşlarının kredi kartlarının ön yüzünde bulunan 16 haneli kredi kartı numarası ve kartın arkasında bulunan 3 haneli güvenlik numaralarını alarak kendine ait not defterine kaydetti.

KOMŞUSUNA AİT ŞİFRESİZ KABLOSUZ AĞA GİRDİ

Merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde komşusuna ait şifresiz kablosuz ağdan internete bağlanan İlker D., arkadaşlarının kredi kartı bilgileri ile sanal ortamda alışveriş yapmaya başladı. Kredi kartı ekstre bilgilerinde alışveriş yapmadıkları halde yüksek meblağ geldiğini gören 4 arkadaş, durumu polis ekiplerine bildirdi.

IP NUMARASINDAN TESPİT EDİLDİ

Bunun üzerine araştırma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, Bilişim Suçlar Büro Amirliği dedektifleri, alışverişin yapıldığı internet sitelerini araştırdı. Sitelerden yola çıkan dedektifler, alışveriş yapıldığı tespit edilen internetin IP numarasını tespit etti. IP numarasından internet kullanıcısının adresine ulaşan ekipler, Dikkaldırım Mahallesi'nde bir internet kafeye baskın düzenledi.

KENDİ ARKADAŞLARINI DOLANDIRDI

İnternetin şifresiz olduğunu söyleyen kafe sahibi suçsuz bulunurken, dedektifler kafe işletmecisinin verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bir çalışma başlattı. Kredi kartı ile dolandırılan 4 kişinin ifadesine de başvuran ekipler, araştırmayı genişletti ve İlker D.'nin internetten arkadaşlarını dolandırdığı bilgisine ulaştı. Bir süre İlker D. yi takip eden ekipler, zanlıyı evinde göz altına aldı.

İnternet sitelerinden cep telefonu ve internet oyunu satın aldığı ortaya çıkan şahıs, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İTFAİYE BRANDAYI ŞİŞİRKEN ATLAYINCA

[PAGE]

Van'da 5. kattan atlayarak intihar eden genç ağır yaralandı. Saniye saniye kameralar tarafından kaydedilen olayda, kanlar içerisindeki oğlunu gören baba sinir krizleri geçirdi.

Edinilen bilgiye göre olay, gece Kazım Karabekir Caddesi'ndeki 5 katlı bir iş merkezinde meydana geldi. Bilinmeyen bir nedenden dolayı binanın 5. katındaki bir camdan aşağı sarkan M.A.Y.'yı (20) gören vatandaşlar, hemen durumu polis ekiplerine bildirdi. Çevrede güvenlik önlemi alınırken, bir grup polis ise 5. kata çıkarak genci ikna etmeye çalıştı.

112 Acil Servis ve itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte, meraklı kalabalık da toplanmaya başladı. Polislerin ikna edemediği genç, itfaiyenin brandayı şişirmeye başladığı an kendisini aşağı bıraktı. Branda tam şişirilemediği için beton zemine düşen genç, kanlar içerisinde kaldı.

İçerisinde bir miktar hava olduğu için branda üzerinden gence ulaşmaya çalışan ekipler ve vatandaşlar, kargaşaya neden oldu. M.A.Y.'ye ilk müdahale olay yerinde yapılırken, oğlunu kanlar içerisinde gören baba ise sinir krizleri geçirdi. Ambulansla hemen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan gencin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Bekton mikseri işyerine daldı

[PAGE]

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, inşaata hazır beton götüren Beton Mikseri 2 işyerine girdi. Kazanın sabah saatlerinde meydana gelmesiyle facia kıl payı atlatıldı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Konak Mahallesi Cizre Köprüsü girişinde sabah saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Cizre'nin Kurtuluş köyünden yüklediği hazır betonu İdil ilçesindeki bir inşaata götürmeye çalışan ve araç sürücüsünün ismi belirlenemeyen 73 AL 267 plakalı Beton Mikseri, Cizre Köprüsü girişinde bulunan iş yerine girdi.

Konak Mahallesi'nden Cizre'ye giren kavşağı dönmeye çalışırken araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine beton yüklü araç, hızla köprü girişinde bulunan 2 iş yerine çarptı. Beton Mikserinin çarptığı iki iş yerinden biri yıkılırken araçta bulunan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi, kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu. Kaza sonrası beton mikserinin çarptığı iki iş yerinden biri tamamen kullanılamaz hale gelirken bir iş yerinde de büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekibi olay yerinden rapor tutarken itfaiye ekipleri ise ilk önce kaza yapan aracı iş yerinden çıkardı. Ardından da mikserde bulunan betonu basınçlı su ile çıkarmaya çalıştı. Kazanın sabahın ilk saatlerinde meydana gelmesi ise Cizre'yi faciadan kurtardı.

Kimya laboratuvarlarında korkutan patlama

[PAGE]

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) bulunan kimya laboratuvarındaki buzdolabının patlamasıyla çıkan yangın, polis ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, AÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Laboratuvarı'nda bulunan buzdolabında henüz belirlenemeyen bir sebeble patlama meydana geldi. Üniversitede patlama olduğu ihbarı üzerine, olay yerine itfaiye ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ancak ekiplerin yaptığı incelemede, korkulanın olmadığı anlaşıldı. Laboratuvarda çıkan küçük çaplı yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Polis, yangınla alakalı soruşturma başlattı.

İftar vakti hırsızlık

[PAGE]

Konya'nın Beyşehir ilçesinde iftar vakti bir iş yerinden hırsızlık girişiminde bulunan zanlılar kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Sanayi Sitesi 515. Sokak'ta demir ve çelik malzemeleri satışı yapan bir iş yerine iftar vakti kapı kilidini kırarak giren 3 şüpheli, muhasebe bölümünün kilitli olan kapısını da açtıktan sonra çelik kasayı boşaltmak istedi. Nakit para aradığı tahmin edilen şüpheliler, çelik kasayı patlatıp açmayı başarırken içerisinde bir şey bulamayınca amacına ulaşamadı.

İş yerinden ayrılırken tesadüfen gelen dükkan sahipleriyle karşılaşan şüpheliler, kendilerine doğru gelenler olduğunu görünce geldikleri otomobile binerek bölgeden uzaklaşmak istedi. Dükkanının önündeki kişileri müşteri sanarak, "Size yardım edebilir miyiz?" diye sorarken, iş yerinin kapısının açık olduğunu gören dükkan sahipleri şüphelilerin hırsız olduğunu anladı. Otomobille kaçan şüphelilerin peşine düşen dükkan sahipleri yakıtları bitince yaşanan kovalamacaya son vermek zorunda kaldı.

Polislerin takibe aldığı ve Çiçekler köyü istikametinden kaçtıkları tespit edilen şüphelilerin, bir süre sonra Beyşehir-Konya karayolu üzerindeki bir petrol istasyonundan yakıt aldıktan sonra araçlarını bölgeye bırakarak kayıplara karıştığı belirlendi. Polis, plakasından Gaziantep ilinden geldikleri belirlenen şüphelilerin bulunduğu aracın kiralık olduğunu tespit ederken, petrol istasyonunun güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı.

Hırsızlık girişiminin yaşandığı iş yerinde olay yeri inceleme ekipleri parmak izi araştırması yaparken, dükkan sahiplerinin daha önce de çeşitli suçlardan suç kaydı bulunduğu tespit edilen şüphelileri fotoğraflarından teşhis ettiği öğrenildi. Polis, kimlikleri belirlenen 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.