BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP lideri Bahçeli ne demek istedi?

Konya'da konuşan Bahçeli öyle bir soru sordu ki hiç kimse bu soruya anlam veremedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ı etnik grupları kışkırtmakla suçladı Bahçeli. Sonra da kimsenin anlam veremediği o soruyu sordu:

"Anne Arap, baba Gürcü, Bilal Erdoğan ne?"

PEKİ OĞLUN BİLAL NE?

MHP lideri bu soruyu sordu ama bu soruyu neden sorduğunun cevabını da vermedi ve Erdoğan'a yönelik eleştirilerinin dozajını arttırarak konuştu. Başbakan Erdoğan'ın etnik gruplardan söz ederken eşinin Arap, kendisinin Gürcü olduğunu söylediğini ileri süren Devlet Bahçeli, “Eşin Arap, sen Gürcüsün de peki oğlun Bilal ne oluyor?” diye sordu.

Bahçeli konuşmasına, seçmenlerden mutlaka sandığa gitmesini isteyerek başladı. Referanduma katılımın yüksek olması gerektiğini belirtti ve siyasi parti temsilcilerinin sandığa sahip çıkarak fesat ve hileye meydan vermemelerini istedi.

Başbakan Erdoğan'a 'omzu düşük, sahte delikanlı' benzetmesi yaptı.

DEVLETİN UÇAĞI KAMPANYADA

Devlet Bahçeli, halkoylamasına giderken iktidarın devletin tüm olanaklarını yasal olmayan şekilde kullandığını, kamu görevlilerinin baskı altına alınarak referandumdan ’evet’ çıkması için her yolun denendiğini söyledi.

Ak Parti'nin mitinglerinde devletin Toplu Konut İdaresi ve yatırımcı kuruluşlar bahanesiyle iktidar yandaşlarına kürsülen kurulduğunu ve kırmızı halılar döşendiğini anlatan Behçeli, "Devletin uçağını ve helikopterini kullanıyor. Başbakanlık otobüsü ve makam araçlarıyla şehre giriyor. Kim giriyor? Recep Tayyip Sultan giriyor" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın mitinglerde oruçlu ağzıyla her türlü yalanı söyleyip kendilerine iftiralar attığını söyledi.

Referandumda ‘evet’ oyu vereceğini açıklamayanlara Başbakan Erdoğan'ın ‘Bertaraf olacaksınız’, ‘huzura geleceksiniz’ dediğini kaydeden Bahçeli, “Bu saltanat değil ki padişahın huzuruna gelip el etek öpülsün. Böyle demokrasi olmaz” diye haykırdı.

BAŞBAKAN'IN GİZLİ GÜNDEMİ VAR

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın gizli gündemi ve niyeti olduğunu belirtti ve referandumda oylanacak anayasa değişiklik paketinde milletin geleceğini karartacak iki tuzak olduğunu söyledi.

Değişiklik paketi referandumdan geçerse Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapılarının değiştirilerek AKP'lileşeceğini söyleyen Bahçeli, bu durumda Erdoğan'ın hem yaptıklarının hesabını vermekten kurtulmayı hem de kendilerinin ’yıkım projesi’ dediği ‘Demokratik açılım’ı uygulamayı planladığını söyledi. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

“Yasama bende, yürütme bende. Yargı da bende olursa kimse benim elimi tutamaz diyor. Onun Konya'ya gelip zırvalarına aldırmayın, gerçek niyetini görün. Gerçek niyeti, PKK'nın siyasallaşmasıyla, yarın Bağımsız Kürdistan Devleti'nin kuruluşuna zemin hazırlayabilmek. Biz onların ABD projesi, AB dayatması, PKK talipleri ve AKP'nin açılımlarını birleştirip, Türkiye'yi felakete sürüklediklerini görüyor ve bu tespitleri yapıyoruz. Konya'dan, Selçuklu başkentinden sesleniyorum. Türkiye'yi böldürmemek için her türlü gayreti göstereceğiz.”

OMZU DÜŞÜK, SAHTE DELİKANLI

Bahçeli, Konya'da genel affa karşı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da bunu söylemediğini belirterek, “Aydın'a gidiyor Menderes'i, Sivas'a gidiyor Muhsin Yazıcıoğlu'nu, Diyarbakır'a gidiyor Ahmet Kaya ve Musa Anter'i istismar ediyor” diyerek, Erdoğan'ın ‘kafatasçı’ dediği ülkücülere şimdi ‘kardeşim’ diyerek bu hareketi içerden vurmaya kalkıştığını söyledi.

Bahçeli, “12 Eylül'de idamlar yapılırken sen bizim tespitlerimize göre İETT Spor'da top oynuyordun. Omuzu düşük, sözde delikanlı gibi Kasımpaşa'da dolaşıyordun” dedi.