BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ne olur kızıma bir el uzatın

Kayseri’de acılı bir anne ’lösemi’ teşhisi konulan 4 yaşındaki kızı Elif’in her gün gözünün önünde eridiğini belirterek, ’’Ne olur bize ve k...

Abone ol

Kayseri’de acılı bir anne ’lösemi’ teşhisi konulan 4 yaşındaki kızı Elif’in her gün gözünün önünde eridiğini belirterek, ’’Ne olur bize ve kızıma bir el uzatın. Kızım her geçen gün eriyip gidiyor. Ben de onunla birlikte eriyorum’’ dedi.
Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde ikamet eden Sevda Güler, 4 yaşındaki kızı Elif’e 1 yıl önce Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’nde lösemi teşhisi konulduğunu, kendisinden alınan iliğin kızına nakledildiğini ancak hastalığın tekrarladığını ifade ederek, ’’Benim 4 çocuğum var. Elif ve ikizi Sude en küçük çocuklarım. Kızımın rahatsızlığını fark ettik ve doktora gittik. Yapılan testler sonucu kızımın lösemi olduğu söylendi. Benden alınan ilik kızıma nakledildi ancak bir süre sonra hastalık tekrarladı. Kızımın hastalığını öğrendikten sonra bugüne kadar çalmadığım kapı kalmadı ama kızımın hastalığına bir çare bulamadım. Tıp Fakültesi’nde kızımın tedavisi sürüyordu ama oradan da bir süre sonra, ’Yapacak bir şey yok’ diyerek çıkarıldık. Şimdi evimizde çaresiz bekliyoruz. Kızım günden güne kötüye gidiyor, gözümüzün önünde eriyor. Kızım son zamanlarda ağızdan da beslenemiyor. Karnına bir hortum koydular, oradan besliyoruz. Ayakta durmakta, oturmakta zorlanıyor, sürekli halsiz bir vaziyette, ağrılar içinde kıvranıyor. Ne olur bize bir yardımcı olun. Elif’ime de bir el uzatın, derdimize bir çare bulun’’ diye konuştu.
Lösemi hastası Elif’in ikizi Sude’nin sağlığının şu anda gayet iyi olduğunu ancak ileride onda da lösemi gelişebileceğini belirten acılı anne Sevda Güler, ’’Ben kızımın sağlığına kavuşmasını ve ikizi Sude ile arkadaşlarıyla koşup oynamasını istiyorum. Hep bunu hayal ediyorum ama şu anda Elif’im neredeyse yatağa mahkum. Tek sosyal yaşantısı, çocuk arabasına koyup gezdirmek. Sabah arabaya koyuyoruz, akşama kadar arabada oturuyor, havalar iyi olunca dışarı çıkarıp gezdiriyoruz. Ne olur bize bir el uzatılsın. Kızım gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Ben de onunla beraber her gün ölüyorum’’ ifadelerini kullandı.
Elif’in ikizi Sude de, ’’Ne olur bize yardım edin. Kardeşim yürüyemiyor. Onun iyi olmasını istiyorum. Benimle oynamasını istiyorum’’ dedi.
(İHA)