BIST 9.975
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.437,34
HABER /  GÜNCEL

Gizli kamera operasyonu

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden yapılan satışlarla ilgili olarak yaptıkları çalışma neticesi...

Abone ol

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden yapılan satışlarla ilgili olarak yaptıkları çalışma neticesinde 2 bin 905 adet gizli kamera, dinleme ve sinyal kesici elektronik sigara cinsi eşya ele geçirdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve istihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından internet üzerinden satışlara ilişkin olarak yapılan incelemede; sinyal kesici (jammer), ortam dinleme, lazerli dinleme, gizli ses kayıt, ev dinleme cihazı, kablosuz dinleme cihazı, priz dinleme cihazı gibi elektronik cihazlar ile diğer kaçak eşyaların internet üzerinden yoğun şekilde satışının yapıldığı tespit edildi. Cihazların tespiti için ayrıca hizmet verildiği, kamu düzenini ve kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek şekilde haberleşmeyi ve özel hayatı engelleyici birçok cihazının kargo yolu ile halka internet üzerinden sunulduğu görüldü. Dinleme yanında dinlenildiğinden şüphe edilen kişilere adli makamlar tarafından yapılması gereken tespit işlemi yerine kendilerince bu tespit işleminin hizmet şeklinde verildiği anlaşıldı.
Sadece yetkili kurumların yasalardan doğan yetki ile kullanabilecekleri cihazların denetimsiz ve kontrolsüz şekilde internet üzerinden satışının yapıldığı ve yasal sıfat ve kimlikleri belli olmayan üçüncü şahıslara ücret karşılığında kargo ile gönderildiği tespit edildi.
Bunun üzerine İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul’da yurda kaçak yollarla sokulan bu cihazların yurdun farklı bölgelerine satışını yapan internet sitelerinin bulunduğu Avcılar, Bahçelievler, Esenyurt, Fatih (2), Beşiktaş, Ataşehir, Beykoz, Maltepe, Ümraniye, ilçelerinde alınan arama ve el koyma izinleri kapsamında 10 farklı yerde eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonlarda 2 bin 480 adet elektronik sigara ve aksamı, 195 adet dinleme cihazı ve tarama ekipmanı, 49 adet gizli görüntü alma izleme ve tarama cihazı, 19 adet elektronik cihaz 1 adet sinyal kesici (jammer), 1 adet araç takip cihazı ve 160 adet muhtelif kaçak eşya ele geçirildi.
Toplam gümrüklenmiş değeri 64 bin 788 TL olan 2 bin 905 adet muhtelif ürününe el konuldu. Kaçakçılık olaylarına karışan kişiler hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunuldu.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekonomiye, kişi haklarına ve halk sağlığına büyük zararlar veren her türlü kaçakçılıkla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğü ve vatandaşlarımızın da ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bildirimde bulunarak bu mücadeleye katkıda bulunabilecekleri belirtildi.
(İHA)