BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  EKONOMİ

Ne altın ne dolar gümüş fiyatları çıldırdı Teknik uzman Şatıroğlu duyurdu: 40'a gidebilir

Gümüş fiyatları hızlı bir yükseliş trendine girdi. Gümüş ons fiyatı 30 doları görürken teknik analist Tunç Şatıroğlu, "Bu yıl için vermiş olduğum 33 hedefine sonra da 40'a gidebilir." dedi.

Abone ol

Geçtiğimiz Perşembe günü güçlenme hareketine başlayan gümüş dolar bazında onsu 30.07 dolara kadar yükseldi. Türk Lirası bazında ise gümüşün gramı 6.96 liradan satılıyor.

Son üç işlem gününde onsu 24.86 dolardan 30.07 dolara yükselen gümüş yatırımcısına yüzde 21 civarında kazandırmış oldu. Peki bu yükseliş daha ne kadar sürecek? Teknik analist Tunç Şatıroğlu, merak edilen soruya ilişkin Twitter hesabında kritik değerlendirmelerde bulundu. Şatıroğlu, şu ifadelere yer verdi: 

Gümüş zaten önündeki önemli dirençleri aşmıştı. Asya piyasalarındaki güçlü alımla 29 direncine geldi. Burasını geçmesi ilk seferde mümkün olmayabilir. Ancak altın yükselişini sürdürecek olursa 29'u da geçip bu yıl için vermiş olduğum 33 hedefine sonra da 40'a gidebilir.

40'a gidebilir

Küçük yatırımcıların başlattığı "devrim"

Gümüşte büyük potansiyelin uzun zamandır var olduğunu belirten Şatıroğlu, "Ancak tetikleyecek bir şey gerekiyordu. Altın için de potansiyel var ama gümüşe göre daha az." ifadelerine yer verdi.  Şatıroğlu, yine yaptığı son paylaşımlardan birinde "Bilinen 1,5 milyar ons gümüşün en az 675 milyonunun JP Morgan tarafından sahip olunduğu tahmin edilmektedir. Wall Street'a karşı küçük yatırımcıların başlattığı "devrim" sayesinde an itibariyle JP Morgan 2 milyar dolardan fazla kazanmış olabilir." dedi.

Gümüş ons fiyatı 2013 sonrası ilk kez 30 doları aştı

ABD'de Wall Street Borsası'nda, amatörler ve Wall Street profesyonelleri arasındaki, GameStop diye adlandırılan ticaret savaşının etkisiyle, yatırımcıların değerli metallere yönelmesinin odak noktasını oluşturan gümüşün fiyatı, 2013 yılından bu yana ilk kez 30 doları aştı.

Analistlere göre, ABD, Avrupa, Asya ve hatta Avustralya borsalarında geçen hafta, hedge fonların gerileyeceği şeklinde pozisyon aldığı şirketleri yükselten ve fonların milyarlarca dolar zarar etmesine neden olan küçük yatırımcılar hedeflerine "gümüşü" aldı.
Gelişmenin, "büyük olasılıkla" fonların mali sıkıntı dolayısıyla hisse senedi piyasalarında satım yapması ihtiyacını sınırlayacağına dikkat çeken ekonomistlere göre, küçük yatırımcılar ile hedge fonlar arasındaki mücadele her ne kadar ilgi çekici olsa da, ABD ve Avrupa ekonomilerindeki ivme kaybına kıyasla piyasalarda yönlendirici etkisi sınırlı kaldı.