BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.451,97
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Nazi cinayetleri MHP'yi çok kızdırdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya'ya giderek Türklere yönelik neo Nazilerin işlediği cinayetler için hükümeti uyardı

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya'da yaşayan Türklere seslenerek, ''Endişe etmeye gerek yok. Paniğe kapılmaya gerek yok. Siz burada yalnız değilsiniz, arkanızda koskoca Türk milleti vardır'' dedi.

BAHÇELİ'NİN ALMANYA SEYAHATİNİN BİRBİRİNDEN RENKLİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN....

Almanya Demokratik Ülkücü Dernekleri Federasyonu'na bağlı Dinslaken, Mülheim An der Ruhr, Neuss ve Werl kentlerindeki ülkücü derneklerini ziyaret eden Bahçeli burada vatandaşlarla bir araya geldi. Bahçeli, ziyaretler esnasında yaptığı konuşmada, Almanya'ya gurbete çıkan vatandaşların çocuklarının rızkını kazanmak amacıyla buralara geldiklerini belirterek, dil bilmeden yol bilmeden çok farklı kültürü yaşayan Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerine göç edenlerin büyük bir cesaret örneği gösterdiklerini ifade etti.

ALMANLAR BUNU UNUTMASIN!

Almanya'da 1961'den bu yana yaşayan Türklerin Alman ekonomisine yüksek katkıları olduğunu vurgulayan Bahçeli, Alman devletinin bir gerçeği unutmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Almanya'nın bir Alman gibi mutluluk ve refahı için katkı sağlayan bir vatandaş topluluğuna veya Almanya'da yaşayan insanlarımızın can ve mal güvenliği Alman hükümetinin emanetinde olmalıdır. Son günlerde basın yoluyla takip ettiğimiz olaylarda Alman hükümetinden, devletinden isteğimiz bu cinayetleri kim işliyorsa bunların bir an evvel çıkartılıp adalete teslime edilmesidir. Eğer bu cinayetlerin arkasında birtakım ırkçı anlayıştan kaynaklanan veya beslenen ve geçmişte Almanya'ya büyük acılar yaşatan bir zihniyet varsa bu zihniyetin kökü kazınmalıdır. Bu zihniyeti besleyen tahrik eden kışkırtan Alman görevliler varsa bunları da gereğinin yapılması gereklidir.'

ALMAN HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

Almanya'da son dönemde yaşanan olayların hafife alınmaması uyarısını yapan MHP lideri, ''Burada yaşayan insanlarımızın başından neler geçtiğini biliyoruz. Dükkanı açmış çoluk çocuğunun rızkını kazanmaya gayret gösterirken bir cinayete kurban olmuş vatandaşımızın hakkını Alman hükümeti arayabilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bunun peşini bırakmamalıdır. Bu konuda dışişleri yetkililerimiz üstün gayretlerle diyaloglarla bu canileri bulmanın çabası içindeler. Endişe etmeye gerek yok. Paniğe kapılmaya gerek yok. Siz burada yalnız değilsiniz, arkanızda koskoca Türk milleti vardır'' dedi.