BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

Uğur Dündar bakın neden kovulmuş!

Gazeteci Uğur Dündar'ın Star TV'den ayrılma gerekçesini Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü açıkladı.

Abone ol

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu'nun haberine göre Star Ana Haber Anchorman'i Uğur Dündar'ın kanalın el değiştirmesi sonrasında gönderilmesinin nedeni belli oldu.

Dündar'ın gönderilmesinin perde arkasını Doğuş Yayın Grubu (DYG) Genel Müdürü Cem Aydın açıkladı.

ÖNCELİĞİMİZ EĞLENCE KANALI

Satış öncesi haberci kadrosuna ihtiyacı olmadıklarını ilettikleri Doğan grubunun, kendi içinde yaptığı operasyon ile Dündar'ın gönderildiği belirtiliyor. Doğuş Grubu'nun önceliği Star'ı eğlence kanalına çevirmek.

Eyüboğlu Aydın'a "Star TV'ye en çok reyting kazandıran Uğur Dündar'dı ama iktidar sevmediği için galiba siz de almak istemediniz onu?" diye soru yönellti.

HABER KADROSUNA İHTİYACIMIZ YOK

Bazı konularda algı kapalı olduğu için böyle görünüyor. Ne deseniz boş, herkes duymak istediğine inanıyor. Yine de yanıtlamaya çalışayım. Doğan Grubu'yla görüşürken "Biz haberci bir grubuz, o yüzden haber kadrosuna ihtiyacımız yok" dedik. Onlar da satış öncesinde kendi içlerinde bir düzenleme yaptı. Bazı çalışanları başka bölümlere kaydırdılar, bazılarıyla yollarını ayırdılar.

UĞUR DÜNDAR BİR MARKA

Uğur Dündar saygınlığı ve yaptığı işlerle birçok gazeteciye örnek olmuş bir kişilik, bir marka. Böyle bir kişilikle çalışacaksanız onun kurallarına uymak zorundasınız. Kendi kurallarınızı, anlayışınızı bir kenara koyacaksınız. Yayın planlamadan içeriğe kadar. Oysa bizim önceliğimiz yeni bir eğlence kanalı yapmak. Bilmiyorum anlatabildim mi?"