BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  DÜNYA

NATO'dan büyük skandal! Gizli raporu ifşa oldu Türkiye detayına bakın!

TÜRKİYE 'nin NATO'dan çıkıp çıkmayacağı konuşulurken NATO tam bir skandala imza attı. NATO yanlışlıkla aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerin nükleer silahlarının yerini açıkladı.

Abone ol

NATO için hazırlanan bir raporda ABD'nin Avrupa'daki nükleer silahlarının gizlendiği yerler kazara açıklandı. Rapor kısa sürede yayından kaldırıldı. Raporun yeni versiyonunda nükleer silahların yerlerini belirten kısımın çıkarıldığı görüldü.

Kısa süre önce yayımlanan ve ardından silinen NATO raporunda ABD’nin Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye’deki nükleer silahlarının yeri açıklandı.

''Nükleer caydırıcılıkta yeni bir çağ mı?, Modernizasyon, silah kontrolü ve müttefik nükleer güçler'' adlı NATO raporunda özellikle Avrupa’daki nükleer silahların saklandıkları yerler açığa çıktı. Ropara göre en az 150 nükleer silahın Avrupa’da saklandığı öğrenildi. Belçikalı gazete De Morgen'e göre bu 150 nükleer silah Belçika’daki Kleine Brogel üssü, Türkiye’deki İncirlik üssü, Almanya'daki Büchel üssü, İtalya’daki Aviano ve Ghedi-Torre üsleri ve Hollanda’daki Volkel üslerinde bulunuyor.

Türkiye' detayı

Haberde ayrıca Türkiye’deki darbe girişimi ve Suriye'deki istikrarsızlıklar nedeniyle nükleer silahların İncirlik’te saklanmasının akıllıca olmayabileceği de belirtiliyor. 

Yorum yapmıyoruz

NATO, ABD'nin Avrupa'daki nükleer silahlarının yerleri hakkında resmi bir açıklama yapmıyor. Adının açıklanmaması koşuluyla Amerikan Washington Post gazetesine konuşan bir NATO yetkilisi, ''NATO’nun nükleer silahlara dair tavrının detaylarına ilişkin olarak yorum yapmıyoruz'' dedi.

5 üste mevcut

NATO raporunda yer alan detaylara göre ABD, söz konusu nükleer başlıkları ve envanterleri şu üslerde depoluyor:

Belçika - Kleine Brogel Hava Üssü,
Almanya - Büchel Üssü,
İtalya - Aviano ve Ghedi-Torre üsleri,
Hollanda - Volkel Hava Üssü,
Türkiye - İncirlik Hava Üssü.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Merakla beklenen parçalı ay tutulması Türkiye'den izlendi! Eşsiz manzaralar ortaya çıktı
Foto Galeri Merakla beklenen parçalı ay tutulması Türkiye'den izlendi! Eşsiz manzaralar ortaya çıktı Galeriye Gözat