BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

NATO üst düzey bir El Kaide militanını öldürdü

NATO hafta sonunda Afganistan'da yaptığı hava saldırısında üst düzeydeki bir El Kaide yöneticisinin öldüğünü açıkladı.

Abone ol

NATO hafta sonunda Afganistan'da yaptığı hava saldırısında üst düzey bir El Kaide yöneticisinin öldüğünü açıkladı.

Açıklamada, Suudi Arabistan doğumlu Sahr el Tayif'in El Kaide'nin Afganistan'daki iki numaralı ismi olduğu ve yabancı savaşçıların Afganistan'a girişi ve koalisyon güçleri ile Afgan kuvvetlerine yönelik saldırıları yönettiği belirtildi.

Fakat Kunar'daki Taliban kaynaklar Tayif'in üç ay önce bölgeden ayrıldığını ifade ederek ölüm haberini yalanladı.

NATO'nun yaptığı açıklamada Sahr el Tayif'in, Kunar eyaletindeki Watahpur bölgesine yapılan "nokta hava saldırısında" öldüğü belirtildi.

Saldırıda başka bir El Kaide üyesinin de öldüğü açıklandı.

Fakat Taliban sözcüsü Zabullah Mücahid, Afgan Islam Ajansı'na yaptığı açıklamada, bölgeye yapılan bombalı bir saldırı sonucu iki Afgan Taliban üyesinin öldüğünü belirtti. Mucahid, "Ne Watapur'da el Kaide savaşçısı var, ne de yabancı uyruklu biri öldürüldü" dedi.

NATO, Mustak ve Nesim adlarıyla da bilinen el Tayif'in bölgedeki Taliban savaşçılarıyla da sıkı bağları olduğunu ve Afganistan'a silah ve savaşçı girişini yönettiğini belirtti.

NATO Afganistan'da 100 'den az El Kaide militanının bulunduğunu tahmin ediyor.

Fakat BBC Kabil muhabiri Quentin Sommerville, militanların işlev gösterdiği Pakistan sınırının giriş çıkışlar yapacak derecede gevşek olduğunu, telsizde Arapça konuşmalar duyan NATO birliklerin hemen bölgeye saldırı düzenlediğini bildiriyor.