BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  EKONOMİ

Komşudaki krizle başedebiliriz

ABD'li yatırım bankası Merill Lynch Baş Ekonomisti Hamzaoğlu, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkma ihtimalini değerlendirdi.

Abone ol

ABD'li yatırım bankası Merill Lynch Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Baş Ekonomisti Türker Hamzaoğlu, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkma ihtimalinin piyasalarda yeni bir şoka neden olabileceğini belirterek, ''Türkiye ikinci bir şok dalgası karşısında direnç gösterebilir. Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye için de riskler var, fakat çok büyük sistematik sorunlar yaratacak oranlarda değil. Biz Türk bankacılık sisteminin bu şokla başa çıkabileceğini tahmin ediyoruz'' dedi.


Tüm dünyada yaşanacak yeni bir krize karşı Türkiye'nin zayıf yanının yüksek cari açık olduğuna dikkati çeken Hamzaoğlu, "Fakat geçmiş krizlerde görüldüğü gibi özel sektör ve bankacılık sistemi bunu atlatabilecek güçte ve sistemdeki düşük oranlı borçluluk seviyeleri nedeniyle toparlanma son derece çabuk gerçekleşiyor" diye konuştu.


Hamzaoğlu, Avrupa ile ilgili beklentiler bozulurken, Türk bankalarının bu çalkantılardan Avrupalı rakiplerinden pazar payı kaparak çıkabileceğini düşündüklerini kaydetti.