BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.403,24
GÜNCEL

NATO toplantısında Türk general boş çay bardaklarını topladı! Anadolu Ajansı'nın geçtiği görüntüler olay oldu

TÜRKİYE’nin askıya aldığı Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü görüşmeleri dün Brüksel’de NATO karargâhında yeniden başladı. İbrahim Kalın başkanlığında Türk heyetinde yer alan Korgeneral Göksel Kahya’nın masadaki boş çay bardaklarını toplaması dikkati çekti. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, o anları "TSK'yı NATO'da temsil eden Tümgeneral Göksel Kahya, boş bardakları topluyor, umarım bulaşıkları da yıkatmıyorlardır!" notuyla paylaştı.

Ankara’nın askıya aldığı Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü görüşmeleri dün Brüksel’de NATO karargâhında yeniden başladı. Brüksel'deki NATO karargahında gerçekleştirilen, Türkiye ile NATO'ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü muhtıra çerçevesinde kurulan "Daimi Ortak Mekanizması"nın üçüncü toplantısında kameralara yansıyan bir detay tepki çekti.

Toplantı sonrasında görüşmelerde Türkiye’yi temsil eden heyet adına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklama yaptığı esnada Korgeneral Göksel Kahya'nın boş bardakları topladığı görüldü. O anlar Anadolu Ajansı tarafından canlı yayınlandı. Gazeteci Barış Terkoğlu, sosyal medya hesabından durumu eleştiren şu tweet’i paylaştı:

NATO'daki zirve haberini izliyoruz. TSK'yı NATO'da temsil eden Tümgeneral Göksel Kahya, boş bardakları topluyor. Devletin ajansı o anı dünyaya servis ediyor. Umarım bulaşıkları da yıkatmıyorlardır! Eskiden üniforma itibarı, kurum gelenekleri, diplomatik terbiye vardı. Yazık oldu!

Murat Yetkin'den o görüntü için olay benzetme

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Hava Korgeneral Göksel Kahya'nın masada biriken çay ve su bardaklarını topladığını belirterek, "Göksel Kahya; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin NATO’daki temsil eden subay. Orgenerallik potasında, belki de geleceğin Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanmak istiyor. Dış güçlerin AK Parti hükümeti nezdinde Türkiye’ye itibar suikastı yapmasına gerek kalmıyordu, nasıl olsa Ankara bir süredir kendi bindiği dalı kesmeye başlamıştı" diye yazdı.

Sitene Ekle