BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'yi S-400 konusunda ikna edemedik

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, örgütün Türkiye'yi Rus S-400 hava savunma sistemlerini terk etmeye ve onları Batılı ülkeler tarafından yapılan sistemlerle değiştirme konusunda ikna edemediği itirafında bulundu.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Washington'daki Georgetown Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlikte Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Stoltenberg, "Daha önce de söylediğim gibi bu NATO için önemli bir konu. S-400 hava savunma sistemleri NATO sistemleriyle entegre edilebilmeli. Ancak şu an için bu savunma sisteminde böyle bir imkan söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

S-400'ün NATO'ya entegre bir sistem olmadığını belirten Genel Sekreter, bu nedenle Türkiye'ye alternatif çözümler önerdiklerini belirtti ve bunlar arasında ABD sistemi olan Patriot ve Fransız-İtalyan ortak sistemi SAMP/T'yi gösterdi.

İttifak olarak bu meseleler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Stoltenberg, "Türkiye önemli bir müttefik ve DEAŞ'ın yenilmesinde önemli bir rol oynadı. Hiçbir ülke Türkiye'den daha fazla mülteci kabul etmedi" şeklinde konuştu.