BIST 10.001
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.429,34
HABER /  GÜNCEL

NATO askerleri, Edirne'de

NATO askerleri, aileleriyle birlikte Edirne'nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Abone ol

İstanbul Ayazağa'da konuşlu NATO'nun yüksek hazırlık seviyesinde tuttuğu 6 kolordudan biri olan HRF 3. kolordu (High Readiness Forces) komutanlığında görevli rütbeli asker ve ailelerinden oluşan yaklaşık 120 kişilik grup Edirne'deki ziyaretlerine Balkan Savaşları'nda Edirne'nin müdafaasını yapan komutan Şükrü Paşa'nın anıtı ve müzenin bulunduğu Balkan Savaş Müzesini gezerek başladı.

Ardından Türk-İslam sanatının en önemli eserlerinden Selimiye Camisi'ni ziyaret eden grup, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami'nin yanı sıra, Arasta ve Alipaşa kapalı çarşılarını da gezdi.

Edirne ciğerinin tadına bakan NATO asker ve aileleri için 650 yıllık tarihi olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni anlatmak için de mini bir gösteri hazırlandı.

Sarayiçi mevkisindeki Er Meydanı'na gelen grup, protokol alanına alındı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu, gruba yağlı güreşleri anlatmasının ardından, Kırkpınar kültüründe daveti temsil eden kırmızı dipli mum hediye etti.

Bu arada, yağlı güreşlerin yapıldığı günler haricinde kapalı tutulan ve sadece özel günler için açılan Er Meydanı'nı, NATO askerleri için düzenlenen organizasyon sayesinde, Edirne'yi gezmeye gelen yerli turistler de görme fırsatı buldu. Askerler ve aileleri protokol tribününden gösterileri izlerken, yerli turistler başka bir bölüme alındı.

Kendileri için özel düzenlenen 4 pehlivanın güreşini zevkle izleyen konuklar, gösteri sonunda pehlivanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı subaylar, kendi aralarında güreş tuttu.