BIST 9.999
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.439,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Briç tutkunları Cumhuriyet için yarıştı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde düzenlenen briç turnuvası'nda, 64 briç sporcusu Cumhuriyet için yarıştı.

Abone ol

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi belediyesinin, Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği Cumhuriyet Kupası 2. Briç Turnuvası'nda, yurdun değişik bölgelerinden 64 briç sporcusu Cumhuriyet için yarıştı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, hem Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünü coşkulu bir şekilde kutlayabilmek, hem de ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini, briç turnuvasının da bunlardan biri olduğunu belirterek, “İşte bugün burada, çevre yerleşim birimlerinden çok sayıda insan var. Bu turnuva, bu insanların buraya geliş sebebi. Buraya geldiniz; Alaplı'yı gördünüz, ama Alaplı şehirleşme açısından bugün bizim istediğimiz düzeyde değil. Ama sizler buraya her geldiğinizde, biraz daha büyüyen, biraz daha gelişen bir Alaplı'yı göreceksiniz" dedi.

Turnuvada, genel kategoride birinciliği, Mehmet Yanaz-Metin Kule ikilisi elde ederken; ikinciliği, Muammer Keleş-Mehmet Şahin ikilisi, üçüncülüğü de, Tevfik Balaban-Mustafa Yurdakul ikilisi elde etti.

Turnuvada ayrıca, briç sporuna katkılarından dolayı, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na da plaket takdim edildi.