BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  GÜNCEL

Sevindirici haber Kars'tan geldi

Karslı tüccarlar, il genelinde, dışarıya ihraç edilecek kadar hayvan olduğunu belirtti.

Abone ol

Tüccar Metin Durmuş, Türkiye'de hayvancılığın kalbinin Kars'ta attığını belirterek, "Kars 80 ile hayvan sevkiyatı yapan bir ildir. Onun için Kars'ta hayvan çok. Meydanda her gün yüzlerce hayvan alınıyor. Yine de hayvanlarımız aynen yerinde. Burada hayvanın bitmesi söz konusu değil." şeklinde konuştu.

İthal hayvana ihtiyaç olmadığını ifade eden Durmuş, Kars'ta her ile yetecek kadar hayvan olduğunu belirtti. Durmuş, "Eğer hayvan lazımsa gelip buradan alsınlar, dışarı ithal etsinler. Her köyde 3-5 bin inek var. 3-5 bin inek demek 3-5 bin dana demektir. Onun için buradaki hayvancılığa devletin destek olması lazım. Yemi teşvik etmesi lazım, köylümüze yardım etmesi lazım, düğe ve inek vermesi lazım ki üretim olsun. Üretimin olmadığı bir devlette kalkınma olmaz. Dışarıdan getirdiklerinle ne zamana kadar idare edeceksin, en fazla bir ay. Bir ay sonra da kar yağar her taraf kapanır. Ondan sonra da fiyatlar yükselir ama burada üretim olursa fiyatlar da yükselmez. Hayvanımız çok, o konuda sıkıntımız yok. Ben burada göğsümü gere gere diyorum, burada dışarı ihraç edebileceğimiz kadar mal var." ifadelerini kullandı.

Diğer üreticiler de Kars'ta hayvanın çokluğuna vurgu yaparak, "Türkiye'nin parası Kars'ın yumurtasını almaya bile yetmez, kaldı ki hayvanına yetsin." diyerek, dikkatlerin Kars'a çekilmesini istedi.