BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Musul'daki Türk askerleri neden geri çekildi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'un Başika bölgesindeki Türk askerlerinin bir bölümünün neden geri çekildiğini açıkladı.

Abone ol

MUSUL’daki Türk askerlerinin bir bölümünün çekilmesini değerlendiren Başbakan Davutoğlu, “Askeri gereklilik ne ise onu yaptık” dedi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Askeri gereklilik ne ise onu yaptık. Birliğimiz orada olmaya devam edecek. Bazen tahkim, bazen tanzim yapılır. Irak hükümetiyle her türlü işbirliğini yapmaya hazırız. Birliğimiz orada olmaya devam edecek. Her halükarda oradaki faaliyetlerimiz Irak hükümetine destektir. Kalan askerimiz kendi güvenliğini sağlayacak sayıda.

BALIKÇI TEKNESİNE UYARI ATEŞİ

Biz en başından itibaren açık ve net bir politika takip ettik. Milliyeti belli olmayan bir uçağın hava sahamızı defalarca ikaza rağmen ihlal etmesi sonucu bir karşı tepki de bulunduk. Olayı başlatan Türkiye değil. Defalarca ihlal sözkonusu. Uyarılara rağmen ihlale devam eden uçağa müdahale sözkonusu. Suriye, Türkiye Rusya denkleminin bir parçası değildir. Gerilimi artıracak politika doğru değil. Biz her türlü diyaloğa hazırız. Türk teknesine yönelik eylem için gerekli tüm  diplomatik adımlar atılmaktadır.

RUSYA DOĞALGAZI KESECEK Mİ?

Rusya'dan doğalgaz akışının kesilmesi söz konusu  değildir. Akkuyu projesinin de durmasın gerektiren bir durum yok. Rusya'nın doğalgazı kesmesi uluslararası toplumda kendisini zor duruma düşürür. Pazarını Rusya'ya açmayı düşünen ülkeler artık bir kere değil, 5 kere düşünür.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Hükümet terörle mücadeleyi sürdürüyor. Bütün bu denklem içinde dikkatimizi dağıtmadan Irak Suriye bağlamındaki gelişmelere kendimizi vermek zorundayız.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI

Hiçbir şey bizim tarafımızdan dayatılmayacak. İsteriz ki referanduma gitmeye gerek kalmasın. Şu anki Anayasal yapı, nasıl değiştirileceğini de içeriyor. Bu Anayasa'yı işleteceğiz. Başka türlü devleti yönetemeyiz.

CİZRE'DE NELER OLUYOR?

Bazı yerlerde okullar yakılıyor. Bazı yerlerde yığınak sığınak olarak kullanılıyor. Sokağa çıkma yasaklarından bende memnun değilim. Sokağa çıkma yasağı sivil kaybı önlemek için alındı. Bütün inler kamplar tasfiye edildi. Son yılların en kritik ve en başarılı terörle mücadelesini yürütüyoruz. Türkiye ıra sınırnadki PKK inleri ilk kez yerle bir edildi. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen bütün ilçeler en kısa zamanda terörden temizlenecek. Bölge en kısa zamanda terörden temizlenecek.

FENERBAHÇE'YE RUS RAKİP

Sporcu ve taraftar birbirinin hasmı değildir.  

FED KARARININ PİYASALARA ETKİSİ

0.25 puan artış bekleniyor. Yapar veya yapmaz. Her ekonomi kendisini buna göre değerlendirir. Güçlü ve zayıf yanlarımız doğru okumamız lazım. Güçla yanımız ne? Fed kararı ne şekilde seyrederse seyretsin, bizim 3 önemli kuralımız var. Mali bütçe disiplinimiz sağlam. Türkiye'den daha güçlü bir ülke yok bu konuda. 2017'de bütçe fazlası bile düşünüyoruz. Bu bir taahhüttür. İkinci olarak makro ekonomik olarak son derece sağlamız. Bankalarımızın hepsi krizlere dirençli. MB araçsal bağımsızlığımız konusunda gerekli adımları atar. Üçüncüsü yapısal reformlar. Bunun için aranan en önemli şey siyasi istikrardır. Bu üç madde bizim güçlü yanlarımızdır. Türkiye FED'in kararına hazır.