BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Star Wars The Force Awakens sıraya dizdi

Star Wars serisinin son filmi The Force Awakens bileti almak için ABD halkı kuyruklarda. Peki Star Wars The Force Awakens (Güç Uyanıyor) Türkiye'de ne zaman vizyona girecek.

Abone ol

 Star Wars çılgınlığı başladı. Fenomen olan Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin son filmi The Force Awakens - Güç Uyanıyor'un galası bugün ABD'nin Los Angeles kentinde yapılacak.

Serinin yedinci filmi olan The Force Awakens, ilk Star Wars filmlerinin yıldızları Harrison Ford (Han Solo) , Mark Hamill (Luke Skywalker) ve Carrie Fisher'ı (Prenses Leia) bir araya getiriyor. Hollywood Bulvarı'nda kırmızı halılarla yapılacak galada İngiliz oyuncular John Boyega, Daisy Ridley ve Gwendoline Christine'in de yer alması bekleniyor.

SİNEMALARDA STAR WARS KUYRUKLARI

Star Wars hayranları üç farklı sinemada yapılacak ilk gösterimde yer bulmak için uzun kuyruklar oluşturdu; kuyrukların üzerine tenteler çekildi.

Kuyrukta bekleyenlere bir çift bilet satın almak için en az 24 saat beklemeleri, bir bilet daha almak için de bunun üstüne 24 saat daha beklemeleri gerektiği söylendi.

STAR WARS TÜRKİYE'DE NE ZAMAN VİZYONDA?

Galaya davet edilen gazetecilerden de değerlendirme yazılarında filmin konusunu açıkça yazmamaları talep edildi. Film Türkiye'de 17 Aralık'ta gösterime girecek.

STAR WARS THE FORCE AWAKENS FRAGMANI

STAR WARS'I İLK O İZLEDİ ÖLMEDEN ÖNCE SON İSTEĞİYDİ

1 Eylül'de doktorların 2 ay ömür biçtiği ABD'li Star Wars-Yıldız Savaşları tutkunu kanser hastası Daniel Fleetwood'un son dileği yerine getirildi.

'Güç Uyanıyor'u ölmeden izlemek istediğini söyleyen ve internette kampanya başlatan Fleetwood, hem filmi herkesten önce izledi, hem de yönetmen JJ Abrams ile telefonda konuştu.

STAR WARS ÇILGINLIĞI JEDİ DİNİ ÇIKARDI

Star Wars filmlerinde şeytani imparatorluk güçlerine karşı savaşan erdemli Jedi şövalyelerinin felsefesi gerçek hayatta da bazı kesimlerin inancı haline gelmiş durumda.

Filmlerdeki Jedi öğretilerinden esinlenerek 2001 yılında ilk 'Jedi Tapınağını' kuran Daniel Jones "Taleplere yetişemiyoruz. İnsanlar Jedilarla ilgili daha fazla bilgi almak için başvuruyor. Bizim için çok olumlu" diyor.

Jones, günde yaklaşık 1000 kişinin kendilerine başvurduğunu ve Jedi olmak için ilk adımı attığını da ifade ediyor.