BIST 10.125
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.412,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Musul ve Kerkük Türkiyenin!

Bu harita topraklarımızı dilimleyen haritalara hiç benzemiyor. Söz konusu harita okullara dağıtıldı.

Abone ol

Kuzey Irak, Batı Trakya, Ermenistan, Girit, Rodos, Güney Kıbrıs Rum kesimini Türkiye sınırları içinde gösteren haritanın yer aldığı CD İstanbul'daki tüm okullara dağıtıldı..

18 Eylül’de başlayan İstanbul Veli Eğitim Projesi çerçevesinde, dağıtılan eğitim CD’lerinde yer alan haritada, aksine Türkiye’nin topraklarında azalma değil, genişleme var.

Haritayı bugünkü köşesinde gündemine alan Milliyet yazarı Abbas Güçlü, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın soruşturma başlattığını söyledi.

Yıldız'ın konuyla ilgili görüşlerine de yer verdi: “Böyle bir harita, bırakın kendi ülkemizi, farklı ülkelere ait olsa bile kabul edilmezdi. Olmaması gereken, farklı tartışmalara neden olabilecek büyük bir yanlış. Çok üzgünüm.”

Ulusal Günler de karıştırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılıp tüm öğrencilere ücretsiz dağıtılan ders kitaplarında da bu yıl, her zamankinden çok daha vahim hatalara rastlandı. Örneğin bu yıl okutulacak olan ilköğretim Türkçe ve Hayat Bilgisi kitaplarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tarihi 29 Nisan olarak gösterilirken. 30 Ağustos Zafer Bayramı ise ulusal bayramlar arasında sayılmadı.