BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  GÜNCEL

Temizlik için getirdiler fuhuş yaptırdılar!

7 yabancı kadını memleketlerinden temizlik yapacaksınız diye getirdiler ama onlara zorla fuhuş yaptırdılar.

Abone ol

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ortaca ilçesinde 11 noktaya eş zamanlı düzenlenen operasyonla, fuhşa zorlandıkları iddia edilen yabancı uyruklu 7 kadın kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 7 ay boyunca yaptığı istihbarat çalışmasının ardından Ortaca ilçesinde, önceden belirlenen 11 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yaklaşık 50 polisin katıldığı operasyonda, zorla fuhşa zorlandıkları iddia edilen yabancı uyruklu 7 kadın kurtarıldı. Polis, kadınları fuhşa zorladıkları iddia edilen 6 kişiyi gözaltına aldı.

PASAPORTLARINA EL KONULMUŞ-

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda kurtarılan kadınların ifadeleri doğrultusunda, kadınların fuhuş amacıyla kullanılan evlerde tutuldukları, darp, dayak ve tehditle fuhşa zorlandıkları, ayrıca kadınların pasaportlarına el konulduğu belirlendi.

Türkiye'ye çocuk bakıcılığı, ev ve otel temizliği yapma vaadiyle getirildikleri öğrenilen 7 kadının aileleri ile de haftada sadece bir defa görüştürüldüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılar için savcılıktan 2 gün ek gözaltı süresi alındığı, zanlıların ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Operasyonda kurtarılan kadınların ise ifadelerinin ardından sınır dışı işlemleri için Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine götürülecekleri kaydedildi.

Bu arada, kurtarılan kadınların polislere sarılarak ağladıkları ve teşekkür ettikleri belirtildi.