BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.527,97
HABER /  GÜNCEL

Baba oğulun hayatı kuyuda son buldu

Baba gaz kaçıran piknik tüpünü kuyuya atmıştı. Sonra onu çıkarmak istedi. Ama hem kendisi hem de oğlu öldü.

Abone ol

Eskişehir’de gaz kaçırıp küçük çaplı yangına neden olan piknik tüpünü attığı bahçedeki su kuyusundan çıkarmak isterken düşen baba ile onu kurtarmaya çalışan oğlu kuyuda can verdi. 

Şaban Yılmaz (60), Sazova Mahallesi Halim Sokakta bulunan tek katlı evlerinin mutfağında yemek pişirilirken dün gece gaz kaçıran ve küçük çaplı yangına neden olan piknik tüpünü evlerinin bahçesinde yer alan su kuyusuna attı.

PİKNİK TÜPÜNÜ ÇIKARMAK İÇİN

Şaban Yılmaz, sabah 09.00 sularında piknik tüpünü su kuyusundan çıkarmak için beline bağladığı bir ucu sabitlenmiş iple 3 metresi suyla dolu 12 metre derinliğindeki kuyuya indi.

BABA ÇIKMAYINCA OĞLU DA PEŞİNDEN GİRDİ

Erkek kardeşi 3 ay önce askere giden, kız kardeşi geçen yıl evlenen Kemal Yılmaz (34), babasının su kuyusundan çıkmaması üzerine kendisi de aynı yöntemle kuyuya indi.

FELÇLİ ANNE KOMŞULARI ÇAĞIRDI

Emekli olan eşi Şaban ile bir sitede gece güvenlik görevlisi olarak çalışan oğlu Kemal Yılmaz’ın uzun süre kuyudan çıkmadığını fark eden kısmi felçli anne Mukadder Yılmaz (59), olayı komşularına bildirdi. Komşular da polise ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen polisler, itfaiye ve sivil savunma ekipleri, baba ve oğlunu kuyudan çıkarmak için çalışmalara başladı.

PİKNİK TÜPÜNDEN SIZAN GAZ ÖLDÜRMÜŞ

Ekipler, önce kuyudaki suyu boşaltmak için düzenek kurdu ve kuyuya indi.

Kuyuda metan gazı ve piknik tüpünden sızan LPG gazı olduğunu saptayan ekipler, baba ve oğlunun cesedine ulaştı.

Güçlükle yürütülen ve 2 saat süren çalışmanın ardından baba ve oğlunun cesedi kuyudan çıkarıldı.

Yetkililer, baba ve oğlunun kuyuda biriken gazdan zehirlenerek ya da boğularak yaşamlarını yitirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.