BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.527,97
HABER /  GÜNCEL

İtfaiyeyi şaşkına çeviren merdiven

Böylesi ne görüldü ne duyuldu.. Bursa'da bir okuldan yapılan yangın tatbikatında trajikomik olaylar yaşandı.

Abone ol

Bir firma yetkilisi okulda yapılan yangın tatbikatında izinsiz olarak kendi ürünü olan yangın merdivenini kullandı. Okul müdürünü kandıran firma yetkilisinn bedava reklamını itfaiye müdürü engelledi.

Bursa'da, itfaiye ekiplerince bir lisede düzenlenen yangın tatbikatı, öğrencilere zor anlar yaşattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, ''İtfaiye Haftası'' etkinlikleri çerçevesinde Tophane Endüstri Meslek Lisesinde yangın ve kurtarma tatbikatı düzenledi.

Yaklaşık 300 öğrencinin izlediği tatbikatta, bahçede ateş yakıldı. İlk olarak itfaiye ekipleri tarafından söndürülen alevlere, daha sonra öğrenciler müdahale etti.

KİMYASAL TOZLAR TERS TEPTİ

Alevlerin söndürülmesi sırasında yangın tüplerinden çıkan kimyasal tozlar rüzgarın etkisiyle tatbikatı izleyen öğrencilere zor anlar yaşattı. Öğrenciler üzerlerine gelen yoğun toz bulutundan kaçarak kurtulmaya çalıştı.

Öğrencilerin kısa süreli paniği üzerine itfaiye yetkilileri, hoparlörden anons yaparak, tozun bir zararının bulunmadığı bilgisini verdi.

Yangın söndürme tatbikatının ardından, itfaiye ekipleri, senaryo gereği lisenin 3. katında mahsur kalan bir kişiyi kurtardı.

TATBİKATTA ''KORSAN YANGIN MERDİVENİ'' TANITIMI

Bu arada, tatbikat sırasında okulun 3. katından sarkıtılan bir merdiven, itfaiye ekiplerini şaşırttı.

İtfaiye Daire Başkanlığı Gruplar Başamiri Özcan Bayrak, okul müdürü Rahmi Özyiğit ile görüşerek, merdiveninin kime ait olduğunu sordu.

Okul müdürü Özyiğit, merdivenin, itfaiyeden geldiğini öne süren bir kişi tarafından getirildiği ve okul binasından sarkıtıldığını söylemesi üzerine Bayrak, merdivenin indirilmesini istedi.

Merdivenin bir imalatçı firmaya ait olduğu ve tatbikatta izinsiz olarak tanıtımının yapılmak istendiği belirlendi.

Firma yöneticisi olduğu bildirilen Mesut Bektaş, Bayrak ve Özyiğit ile bir süre görüştükten sonra merdivenle okuldan ayrıldı.

TATBİKATTA YANGIN ÇIKTI

Öte yandan, tatbikatın düzenlendiği okulun öğretmenler odasında dün elektrik tesisatında meydana gelen arıza nedeniyle küçük çaplı bir yangın çıktığı öğrenildi. Yangını, o sırada odada bulunan bir öğretmenin söndürdüğü bildirildi.

ÖĞRENCİLERİN ZOR ANLARI

[PAGE] [PAGE] [PAGE]