BIST 10.639
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.528,16
HABER /  POLİTİKA

Günay Bahçeliyi millete havele etti!

Bahçeli Günay için "Atatürk devrimlerinden anlamaz" dedi. Kültür Bakanı bu söze öyle bozuldu ki, onu millete havale etti.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Atatürk Devrimlerinden anlamaz" sözüne, "Sayın Bahçeli'nin mi benim mi Atatürk'ü daha iyi içselleştirdiğini milletin takdirine bırakıyorum." şeklinde cevapladı.

Atatürk'ün kurtuluş savaşından hemen sonra "Yurtta sulh, Cihanda sulh" sözünü kullandığına dikkat çeken Günay, AK Parti hükümetinin de Türkiye'yi çağdaş normlara ulaşmış, çevresine barış yayan bir ülke haline getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin 2. Olağan Genel Kurulu Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel Kurul'un açılışına Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda yerli-yabancı belediye başkanı katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay kongre salonu girişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Gazetecilerin "MHP Lideri Bahçeli sizin için 'Atatürk Devrimlerinden anlamaz' dedi. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki soruya Günay, "Milletin takdirine bırakırım. Sayın Bahçeli'nin mi Atatürk'ü daha iyi içselleştirdiğimi. Herkes çok iyi bilir." cevabını verdi.

Basın mensuplarının "Atatürk gibi AK Parti de devrim yapacak" sözlerini hatırlatması üzerine Bakan Günay, Atatürk'ün kurtuluş savaşının hemen ardından yaptığı konuşmada "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünü kullandığını belirtti. Bu sözün kaynakların ekonomik ve sosyal kalınma için ayrılması, toplumun, ülkenin hatta dünyanın gelişmesi için çok önemli bir özdeyişi ifade ettiğini belirten Günay sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim yapmaya çalıştığımız da böyle bir şey. Mustafa Kemal Atatürk yüzyılın başında bir imparatorluğun tortusundan bir yeni devlet, Cumhuriyet çıkardı. Şimdi biz bu Cumhuriyet'i çağdaş normlara ulaşmış biçimde evrensel barış anlayışına taşımak, içerde kendi vatandaşları içerisinde eşitlik anlayışı içinde barışçıl bir yaşam ortamı kurmak. Dünyada da yine aynı şekilde saygın bir şekilde barışı savunan ve çevresine barışı yaygınlaştıran bir ülke olarak dünyada saygın bir şekilde yer almak istiyoruz. Bu Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediklerin devamıdır. Atatürkçülük zaten donmuş bir anlayış değildir. Bir süreçtir. Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine ulaşma hedefidir. Bunu anlamayanlar Atatürk hakkında konuşmasınlar."

Osmanlı Hanedanı üyesi Ertuğrul Osman'ın cenazesinde muhafazakâr kesimden çok sayıda insan bulunmasını nasıl yorumladığı şeklindeki sorusuna ise Günay şöyle cevapladı: "Cenazeye katılmak herkesin hakkıdır ama bazıları hayal dünyasında yaşadıklarını herhalde görmüşlerdir. "

Bu arada, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da girişte basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.