BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.523,49
HABER /  GÜNCEL

İzmirde hayat kurtaran uçuş

Türkiye'de sağlık alanında güzel şeyler de oluyor. Tıpkı İzmir'in Ödemiş ilçesinde evinde fenalaşan hastada oldğu gibi.

Abone ol

İzmir'in Ödemiş ilçesinde beyin kanaması geçiren 72 yaşındaki kadın, helikopter ambulans sayesinde sağlığına kavuştu.

72 yaşındaki Ayşe Sarhoş, evindeyken fenalaştı. Yakınları tarafından hemen Ödemiş Devlet Hastanesine kaldırılan Sarhoş'un, beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Ödemiş Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapılan Sarhoş'un tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alınmasının gerektiğinin belirlenmesi üzerine, sağlık ekipleri 112 komuta merkezinden helikopter ambulans talebinde bulundu.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki heliporttaki ekiplere durumun 11.50'de telsizle haber verilmesinin ardından pilotlar, hava durumunun da uygun olması sayesinde 5 dakika içinde Ödemiş'e hareket etti.

Ödemiş'te özel olarak hazırlanan helikopter pistine inen 2 pilot, bir doktor, bir paramedikten oluşan ekip, Sarhoş'u helikoptere nakletti.

Beyin kanaması geçiren Sarhoş'a havada müdahale eden ekibin uyarısıyla helikopter ambulansın iniş yapacağı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki pist alanına ambulans getirildi. Hava ambulansın 12.40'da heliporta inmesinin ardından Sarhoş, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesine kaldırıldı.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Fatmanur Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayşe Sarhoş'un hastanelerine gelince hemen solunum cihazına bağlandığını söyledi.

Hastaya hem beyin cerrahı, hem de nöroloji uzmanlarının müdahale ettiğini bildiren Aktaş, ''Hastanın Ödemiş'ten kısa sürede hastanemize getirilmesi, yaşaması adına büyük şans. Hastanın çok kısa sürede konforlu gelmesi önemli bir avantaj. Hastamız yakın takipte. Uzmanlarımız kanamanın durumuna göre ameliyatın gerekli olup olmadığına karar verecekler'' dedi.

Hava ambulansı doktorlarıysa normal şartlarda Ödemiş'e bir ambulansın gidip gelmesinin 3-3.5 saat sürdüğünü, bu sürenin helikopterle yaklaşık 50-55 dakika olduğunu bildirdiler.

Özellikle travmatik vakalarda kara ambulanslarının ister istemez sarsabileceğini belirten doktorlar, helikopterle sevkte hem zaman kazanıldığını hem de sarsıntının önüne geçildiğini ifade ettiler.