BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,10
ALTIN 2.524,26
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartı faizleri düşürüldü

Merkez Bankası kredi kartı faizlerinin düşürüldüğünü açıkladı. İşte yeni faiz oranları;

Abone ol

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,26'ya, aylık azami gecikme faizi oranı ise yüzde 4,01'e düşürüldü.

Konuya ilişkin olarak Merkez Bankası'ndan açıklama yapıldı. Buna göre 1 Ekim 2009 tarihinden geçerli olmak üzere kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı Türk Lirası için yüzde 3,26, ABD doları için yüzde 2,54 ve Euro için yüzde 2,30, aylık azami gecikme faizi oranı ise Türk Lirası için yüzde 4,01, ABD doları için yüzde 3,11 ve Euro için ise yüzde 2,82 olarak belirlendi.

Söz konusu oranların 'azami' oranlar olduğuna işaret eden para otoritesi, bankalarca kredi kartı işlemlerinde 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanması mümkün olmadığına dikkat çekti. Açıklamada şöyle denildi:
"Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecektir. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce yine Bankamız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır. Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır."