BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.400,19
HABER /  GÜNCEL

Biri beni takip ediyor demiş

Kayseri'de bayram günü kaybolan 3 çocuktan Türkan'ın bir arkadaşına arkasındaki kişiyi gösterdiği ileri sürüldü...

Abone ol

Bayram günü şeker toplamaya çıkıp bir daha da evlerine dönmeyen 3 çocuğun izine hala rastlanamadı.

Dün ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. Buna göre Türkan, bayramın ilk günü, birlikte şeker topladığı arkadaşına, arkasındaki bir adamı göstererek, 'Bu beni takip ediyor' dedi.

 5 AYDA 144 ÇOCUK KAYBOLDU

Kayseri'de yaşanan olayın ardından gözler, kayıp çocuk sayısında yaşanan ürkütücü artışa çevrildi. Bu yılın sadece ilk 5 ayında 645 çocuk kayboldu. Emniyet verilerine göre 5 aydaki bu rakam, geçen yılın tamamını geride bıraktı. 2008'de kayıp çocuk sayısı 528, 2007'de ise 210 olarak kayıtlara girmişti. Ege Bölgesi'nde ise kayıp çocuk sayısı yine geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50 arttı. Bölgede 5 ayda 144 çocuk kayboldu.

 

Polis, iddia üzerine tarif edilen kişinin ifadesine başvurdu. Anne Özlem Ay ise kızının meçhul kişiden bahsetmediğini söyledi. Kayseri polisi ise çocuklar için seferber oldu. 1455 görevlinin katıldığı çalışmada, 6 bin 516 kişiyle görüşüldü. Bin 31 araç, bin 875 ev, 147 park ve bahçe, 65 cami, 168 umuma açık alan, 506 metruk alan ve 78 kuyuda arama çalışması yapıldı. Olayın aydınlatılması için özel bir ekip oluşturuldu.

SABIKALILAR MERCEK ALTINDA

Polİs ekipleri, bazı adreslere de nokta operasyonlar düzenliyor. Talas İlçesi ve çevresinde oturan, cinsel taciz ve istismar suçlarından sabıkası bulunan kişilerin ev adresleri de tek tek belirlendi. Nüfus Müdürlüğü'nden yalnız yaşayan kişilerle ilgili liste alındı. Polis, mahalle muhtarlarıyla da kontak halinde. Ancak tüm çalışmalara karşın hala bir sonuç yok. Öte yandan, çocukların İzmir'de olduğu ihbarı polisi harekete geçirdi. İzmir polisi, önceki gece Çiğli İlçesi'ndeki bir dairede arama yaptı. Ancak çocukların izine rastlanmadı.